Το σιτάρι βασικός πυλώνας ανάπτυξης

* Δήλωσε από τη 14η Γιορτή Σιταριού στο Ευύδριο Φαρσάλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2024 13:31

«Η 14η Γιορτή Σιταριού γίνεται στη σκιά των μεγάλων καταστροφών που άφησε πίσω της η θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο Ευύδριο και την ευρύτερη περιοχή, είδα το μέγεθος της καταστροφής και έκτοτε είμαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί σας για την ανάδειξη, προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν γίνει πολλά, όμως πρέπει να γίνουν περισσότερα. Γι’ αυτό, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εργαζόμαστε καθημερινά, επισπεύδουμε διαδικασίες, διορθώνουμε τυχόν παραλείψεις, ώστε η περιοχή να ανακάμψει και να επιστρέψει η αισιοδοξία και η προοπτική στους παραγωγούς μας».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Σιταριού, που διοργάνωσε ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευυδρίου Φαρσάλων.
Ο Λαρισαίος υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Νίκο Γούσιο και τα μέλη του Συλλόγου, για την πολυποίκιλη δράση τους, που αφήνει σημαντικό κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τους συνδιοργανωτές, Δήμο Φαρσάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Α.Σ. Ενιπέα, μέσω του προέδρου του Θανάση Καραΐσκου, υπογράμμισε:
«Καταφέρατε να κάνετε θεσμό τη Γιορτή Σιταριού, με “όπλο” την αγάπη για τον τόπο σας, αναδεικνύοντας το σιτάρι ως σήμα κατατεθέν της περιοχής, μέσα από την υψηλού επιπέδου καλλιεργητική φροντίδα και δίνοντας σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία».
Ο κ. Κέλλας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια, αναφορικά με τις μεταβολές στις τιμές, τη διάθεση του προϊόντος, αλλά και τη γενικότερη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάπτυξής της.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας, δίνοντας το στίγμα για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της κυβέρνησης, αναφορικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ανέφερε:
«Για την κυβέρνησή μας, η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με συνεργασία και συνέργεια, ξεπερνούμε τις δυσκολίες, διορθώνουμε λάθη και παραλείψεις προς όφελος του Έλληνα παραγωγού, του ανθρώπου του καθημερινού μόχθου. Συνεχίστε λοιπόν, με την ίδια αγάπη για τη γη σας, να καλλιεργείτε και να παράγετε και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Μαζί, θα τα καταφέρουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass