Νέα γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων

* ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΛΟΓΩ «DANIEL» * ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΠΕΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 15:20

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»).

Του Γ. Γκαντέλου

Συνεχίζεται η διαμόρφωση της διάβασης Αμπελιάς στα Φάρσαλα που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον ποταμό Ενιπέα, με σκοπό να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα, εξυπηρετώντας τους πολίτες όταν το ποτάμι έχει χαμηλή ροή και εκτός από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Η γέφυρα της Αμπελιάς καταστράφηκε πριν από 10 μήνες (6 Σεπτεμβρίου) από την ορμή των νερών του «Daniel» που κατέβασε ο Ενιπέας και τμήμα της γέφυρας υποχώρησε, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Φαρσάλων - Βόλου. Έκτοτε, οι πολίτες για να μεταβούν από το ένα σημείο της γέφυρας στο άλλο έπρεπε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα περισσότερα, μέσω παρακαμπτήριας οδού που διέρχονταν από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα αγροτών που για λίγα μόνο μέτρα έπρεπε να διανύσουν απόσταση έως και 25-30 χιλιόμετρα περισσότερα για να πάνε στα χωράφια τους. Η διάβαση που κατασκευάζεται είναι βόρεια και παράλληλα με την κατεστραμμένη γέφυρα της Αμπελιάς. Αυτήν την περίοδο γίνεται από συνεργεία η διαμόρφωση των προσβάσεων σ’ αυτήν και θα ακολουθήσει η κατασκευή της διάβασης με τσιμεντοσωλήνες. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι νεότερης σχετικής απόφασης και ενημέρωσης από τους αρμόδιους μηχανικούς του έργου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η νέα γέφυρα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και αναμένεται να επισκευαστεί από το Υπουργείο Υποδομών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass