«Καυτό» δεκαπενθήμερο!

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 13:40

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Μπήκαμε από χθες 9 Ιουλίου, όπως εκτιμά ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος, υπεύθυνος του καιρικού site meteo-thessalia.gr, Πάνος Αρχοντής, σε παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών κι έτσι η χώρα μας για τις επόμενες τουλάχιστον 10-15 ημέρες φαίνεται ότι θα περάσει δύσκολα, με την ευχή, πάνω απ’ όλα, αυτή η συνεχόμενη ζέστη να μην φέρει και έξαρση στις αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Ο κ. Αρχοντής θεωρεί ότι ως το Σάββατο 13 Ιουλίου ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός με λίγες πιθανές μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37-39 βαθμούς, ενώ σε περιοχές γύρω από το Αιγαίο το μελτέμι θα δροσίζει και θα κρατάει την θερμοκρασία 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.
Από την Κυριακή 14 ως την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός με πιθανότητα για λίγες μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37-39 με πιθανότητα οι μέγιστες να φθάσουν τοπικά και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα συνεχίζει να δροσίζει τις περιοχές γύρω από το Αιγαίο.
Από την Παρασκευή 19 ως την Τρίτη 23 Ιουλίου συνεχίζεται ο πολύ ζεστός καιρός με πιθανές τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39-42. Κάποιες ημέρες το μελτέμι σε περιοχές γύρω από το Αιγαίο θα κρατά τη θερμοκρασία 3-4 βαθμούς χαμηλότερα. «Συνοψίζοντας» τονίζει ο Αγιώτης πιστοποιημένος προγνώστης «τις επόμενες 15 ημέρες αναμένονται θερμοκρασίες πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το ταβάνι αυτή τη στιγμή να δείχνει πως κάποιες ημέρες θα έχουμε και 40-42 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Αιγαίο θα δροσίζονται κατά διαστήματα λόγω του μελτεμιού που θα κρατάει η θερμοκρασία 3-4 βαθμούς πιο χαμηλά. Ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς θα βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς δεν αναμένονται βροχές, πέρα από κάποιες μπόρες που ίσως σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές σε καθημερινή βάση και το μελτέμι επίσης ενισχυμένο. Τα κλιματιστικά θα δουλεύουν νυχθημερόν, ενώ θα δοκιμαστεί πολύ και το δίκτυο της ΔΕΗ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass