ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΑΡΩΓΗ»

Συγκέντρωση του ΕΚΛ για απλήρωτους

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

Tο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας μαζί με σωματεία της δύναμής του, πραγματοποίησαν προχθές, συγκέντρωση στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 13 Απριλίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς ο όμιλος Euromedica –Αρωγή (Θεσσαλίας) για ακόμη μία φορά τους άφησε απλήρωτους για 7 μήνες, εξωθώντας τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Παρόλο που η επιχείρηση είναι κερδοφόρα, η απλήρωτη εργασία αποτελεί μόνιμη τακτική του ομίλου πανελλαδικά, πράγμα που κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου ιδιωτικής υγείας τα τελευταία χρόνια. Ενός κλάδου που ανθεί σε περίοδο οικονομικής κρίσης και είναι από τους πλέον κερδοφόρους με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, μετά και από την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σωματείο του προσωπικού ιδιωτικών κλινικών Ν. Λάρισας μοίραζε ανακοινώσεις και με συνθήματα όπως «Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» «Απλήρωτοι εργασία, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» απαιτούσε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Στη συγκέντρωση των απεργών απηύθυναν χαιρετισμό: Εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο Τάσος Τσιαπλές πρόεδρος του ΕΚΝΛ, ο Πάρις Λιόλιος μέλος τους Δ.Σ. του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, ο Τάσος Αετόπουλος γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ο Χρήστος Καλούσης πρόεδρος του σωματείου Καθαριστών.

Αυτό που σημείωσαν οι ομιλητές στον χαιρετισμό τους ήταν ότι«ο αγώνας των εργαζομένων για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων, όπως αυτών των Σ/Μ Λάρισας και των καθαριστών-καθαριστριών των σχολειών που είναι απλήρωτοι επί μήνες, ότι χρειάζεται οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά σωματεία όπου όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν με αγώνα και πάλη τα δικαιώματά τους. Η αποδοχή της λογικής του μικρότερου κακού, η λογική του δεν γίνεται τίποτα, ή προσμονή σε καλύτερες μέρες από τα πάνω και χωρίς τη δική μας συμμέτοχη δεν βγάζει πουθενά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1