Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2015 13:33 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Οκτ 2015 13:51

Συνεχίζονται αύριο Τετάρτη οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας. Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη 21 Οκτώβρη 19:30 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για απελευθερωτή της Λάρισας και διοικητή της ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ Μίμη Μπουκουβάλα.

Ο Κώστας Μιχαλάκης Φιλόλογος -ιστορικός , μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρικάλων , συγγραφέας του βιβλίου ''Καπετάν Κόζιακας .Ο ξεχασμένος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης '' θα μιλήσει για τον Μίμη Μπουκουβάλα απελευθερωτή της Λάρισας .

Η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου θα διαβάσει κείμενα από το βιβλίο του Αλ. Σεβαστάκη ''Καπετάν Μπουκουβάλας -Το αντάρτικό ιππικό της Θεσσαλίας ''

Η μουσικός Σάντρα Αποστολοπούλου θα συνοδεύσει με φλάουτο .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Αναλυτικά, ο Κώστας Μιχαλάκης θα αναφερθεί σε πτυχές της δράσης του Μίμη Μπουκουβάλα στον ΕΛΑΣ, πριν και μετά από αυτή. Κορυφαίες στιγμές μπορούν να θεωρηθούν η μάχη της Πόρτας, η δημιουργία της θρυλικής Ταξιαρχίας Ιππικού και η απελευθέρωση της Λάρισας, όμως και πιο μικρά συμβάντα μπορούν να φωτίσουν την προσωπικότητα του καπετάνιου και να εξηγήσουν γιατί ήταν και συνεχίζει να είναι αγαπητός και θρύλος στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και πανελλαδικά.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στον αδελφικό φίλο του Μπουκουβάλα, τον θρυλικό Θωμά Πάλλα,-Καπετάν Κόζιακα, με τον οποίον γνωρίστηκαν στα θρανία του γυμνασίου της Λάρισας και τράβηξαν μαζί τον δρόμο του αγώνα για την λευτεριά της πατρίδας.

 

 

 

Τετάρτη 21 Οκτώβρη 19:30 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.                                                      

Ο Κώστας Μιχαλάκης Φιλόλογος -ιστορικός ,μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρικάλων , συγγραφέας του βιβλίου ''Καπετάν Κόζιακας .Ο ξεχασμένος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης '' θα μιλήσει για τον Μίμη Μπουκουβάλα απελευθερωτή της Λάρισας .

Η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου θα διαβάσει κείμενα από το βιβλίο του Α.Σεβαστάκη ''Καπετάν Μπουκουβάλας -Το αντάρτικό ιππικό της Θεσσαλίας ''

Η μουσικός Σάντρα Αποστολοπούλου θα συνοδεύσει με φλάουτο .

Με την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Ο Κώστας Μιχαλάκης θα αναφερθεί σε πτυχές της δράσης του Μίμη Μπουκουβάλα στον ΕΛΑΣ, πριν και μετά από αυτή. Κορυφαίες στιγμές μπορούν να θεωρηθούν η μάχη της Πόρτας, η δημιουργία της θρυλικής Ταξιαρχίας Ιππικού και η απελευθέρωση της Λάρισας, όμως και πιο μικρά συμβάντα μπορούν να φωτίσουν την προσωπικότητα του καπετάνιου και να εξηγήσουν γιατί ήταν και συνεχίζει να είναι αγαπητός και θρύλος στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και πανελλαδικά. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στον αδελφικό φίλο του Μπουκουβάλα, τον θρυλικό Θωμά Πάλλα,-Καπετάν Κόζιακα, με τον οποίον γνωρίστηκαν στα θρανία του γυμνασίου της Λάρισας και τράβηξαν μαζί τον δρόμο του αγώνα για την λευτεριά της πατρίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass