Χημικά προϊόντα επαγγελματικής χρήσης και το πρόγραμμα READ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 15:48

Η Πανελλήνια Ένωση Βιομηχανιών Χρωμάτων Μελανών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, υπό την αιγίδα του ΣΘΕΒ, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Πως μπορώ να πληροφορούμαι για να χρησιμοποιώ με ασφάλεια τα χημικά προϊόντα επαγγελματικής χρήσης - η συνεισφορά του προγράμματος READ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Λάρισα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ (Λεωφ. Καραμανλή και Βιομηχανίας). Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «οι επαγγελματίες, αλλά και το κοινό που χρησιμοποιεί καθημερινά χημικά προϊόντα (χρώματα, καθαριστικά, λιπαντικά, φυτοφάρμακα κλπ) μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία του, αν γνωρίζει τους κινδύνους και τον τρόπο προφύλαξης.

Η νομοθεσία (Κανονισμοί REACH, CLP κλπ) σήμερα προβλέπει η διάδοση να γίνεται από τα Δελτία Δεδομένων Ασφάλειας και τις ετικέτες που σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευόμαστε. Τώρα με το πρόγραμμα READ, ο επαγγελματίας, ο ερασιτέχνης χρήστης έχει την Κάρτα Οδηγιών Ασφαλούς Εργασίας (WIC)! Γρήγορα, όπου και αν βρίσκεται μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς θα προφυλαχθεί.

Επαγγελματίες και γενικότερα κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας θα γίνει εξειδικευμένο σεμινάριο για Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Βιολόγους, Περιβαλλοντολόγους, κλπ. Η εκδήλωση είναι δωρεάν, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για το σεμινάριο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 16.30 με εγγραφές, προβλέπει τα εξής:

Στις 17.00 Εισαγωγή: Άρης Γκορόγιας - Χημικός Μηχανικός Χαιρετισμoί. Στις 17.10 Παρουσίαση του προγράμματος READ Αρετή Βουλωμένου- Χημικός Μηχανικός, MSc Υπεύθυνη Έργου READ SustChem Engineering.

Στις 17.25 Αναγνώριση του κινδύνου των χημικών προϊόντων -Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας - Ετικέτες. Μανωλίνα Κονταξάκη - Χημικός SustChem Engineering. Στις 17.40 «Πώς βρίσκω την Κάρτα Οδηγιών Ασφαλούς Εργασίας;» Απόστολος Σκαρλάτος - Χημικός Μηχανικός SustChem Engineering. Στις 18.20 Ειδικό σεμινάριο για τη χημική νομοθεσία: Α. Γκορόγιας, Α. Βουλωμένου, Α. Σκαρλάτος, Μ. Κονταξάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass