ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΘΕΣ

Σίριαλ με την υλοτόμηση δάσους στη Ραψάνη

* Κάτοικοι εμπόδισαν εργασίες τεμαχισμού κορμών δέντρων από το δασαρχείο Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 0:33

ΛΕΖ

Το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει η υλοτόμηση στο δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

Της Λένας Κισσάβου

Χωμάτινα φράγματα σε δασικό δρόμο, την οργή των κατοίκων της Ραψάνης και την αντίδραση της δημοτικής αρχής Τεμπών, βρήκαν υλοτόμοι και υπάλληλοι του Δασαρχείου Λάρισας χθες, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο δάσος των Αγίων Θεοδώρων, για να ολοκληρώσουν το έργο της υλοτόμησης, που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ως γνωστό, τόσο ο Δήμος Τεμπών όσο και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, είναι αντίθετοι στην απόφαση του Δασαρχείου Λάρισας για υλοτόμηση συστάδων του δάσους Αγίων Θεοδώρων και από την πρώτη στιγμή που προχώρησαν εργασίες υλοτόμησης, έκαναν προσπάθειες να τις εμποδίσουν.

Ανάλογα κινήθηκαν και χθες, όταν συνεργείο με εντολή του Δασαρχείου Λάρισας, έσπευσε να τεμαχίσει τους υλοτομημένους από το καλοκαίρι κορμούς δέντρων, που είχαν αφήσει στο δάσος.

Στην περιοχή βρέθηκαν αμέσως για να εμποδίσουν την εξέλιξη των εργασιών, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Ραψάνης, ενώ παράλληλα με εντολή εισαγγελέα έσπευσε και αστυνομική δύναμη, η οποία σύμφωνα με τον δασάρχη Λάρισας κ. Γκάτσικο «είχε εντολή εισαγγελέα να στηρίξει την εφαρμογή της απόφασης του Δασαρχείου Λάρισας».

Ο δασάρχης ανάφερε στην «Ε» ότι εξαιτίας των προηγούμενων αντιδράσεων των κατοίκων της Ραψάνης, που εμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή του έργου του δασαρχείου, στο δάσος των Αγίων Θεοδώρων, πριν τη χθεσινή αποστολή του συνεργείου, ο ίδιος ενημέρωσε τον εισαγγελέα που ήταν γνώστης αυτής της αντιπαράθεσης μεταξύ δασαρχείου και κατοίκων της Ραψάνης, την αστυνομία αλλά και τη δημοτική αρχή Τεμπών.

Ο κ. Γκάτσικος υποστήριξε δε, πως χθες το συνεργείο και οι υπάλληλοι του δασαρχείου που μετέβησαν στην περιοχή, βρέθηκαν μπροστά σε χωμάτινα φράγματα που είχαν στηθεί στον δρόμο προς το δάσος, τα οποία διέκοπταν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τα διαλύσουν με φτυάρια.

Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος κ. Κ. Κολλάτος, υποστήριξε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην υλοτόμηση του δάσους, ενώ παράλληλα τόνισε πως για τα δέντρα που κόπηκαν και βρίσκονται πεσμένα στο έδαφος, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση κατά την οποία «θα υπάρξει διαλλακτικότητα και από τις δύο πλευρές».

Μάλιστα το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διαχειριστική μελέτη που έχει εκπονηθεί για το δασικό σύμπλεγμα του Κάτω Ολύμπου, εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση Δασών το 2014, προβλέπεται η υλοτόμηση σε δύο συστάδες δέντρων του δάσους, 300 κυβικών ξύλων από τη μία και 240 κυβικών από την άλλη (περί το 10% κάθε συστάδας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass