Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Υπό αναμόρφωση ο νόμος για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά

* Τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται ο Αναπτυξιακός

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 10:02

Υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, βρίσκεται το σχέδιο αναμόρφωσης του νόμου Δένδια που αφορά την εξωδικαστική διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και συνεπώς κατάθεσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Επίσης, υπό προχωρημένες διαπραγματεύσεις, τελεί και η σύσταση του Αναπτυξιακού Ταμείου, σημείωσε ο υπουργός.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον υπουργό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα παρουσιαστεί το νέο σχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς η αναθεώρηση πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις. Όπως ανέφερε ο υπουργός, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η συμπλήρωση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις) για την ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, ο νέος Αναπτυξιακός θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την προκήρυξη τεσσάρων εκ των οκτώ καθεστώτων ενίσχυσης. Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν τα καθεστώτα: Γενικής Επιχειρηματικότητας, Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Νέες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επενδύσεις Μείζονος Σημασίας.