Δηλώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018 15:42

Στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Λαρισαίων πρέπει να απευθυνθούν όσοι δημότες Λάρισας είναι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων προκειμένου να απαλλαγούν των δημοτικών τελών. Αντιθέτως δεν είναι υποχρεωμένοι να πράξουν το ίδιο με αφορμή και τα τέλη προηγουμενων ετών.

Όπως είναι γνωστό, με την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση («Κλεισθένης») οι ιδιοκτήτες κενών ακινήτων απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη και τέλη φωτισμού ενώ την ίδια απαλλαγή έχουν και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Αναλυτικότερα η νέα ρύθμιση, την οποία ζητούσε η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που ως τώρα δεν το είχαν δηλώσει στον οικείο δήμο έχουν προθεσμία έξι μηνών να το δηλώσουν και να απαλλαγούν πλήρως από κάθε χρέωση, εφόσον υπήρχε αχρησία και διακοπή του ρεύματος.

Ακίνητα στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι την υποβολή της δήλωσης, τα τέλη οφείλονται και θα βεβαιώνονται σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ αν, παρά τη δήλωση, γίνεται χρήση ή ηλεκτροδότηση του ακινήτου, θα βεβαιώνεται επιπλέον και ισόποσο πρόστιμο.

Επίσης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.

ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ

Όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής, «σχετικά με τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού προηγουμένων ετών για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που αφορούν, πριν την ψήφιση του Κλεισθένη, δεν απαιτείται οι πολίτες να προσέρχονται στον Δήμο για να υποβάλουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, γιατί βάσει σχετικών διατάξεων ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει προβεί σε βεβαίωση τέτοιων ποσών».  

Αντίθετα για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, μετά και την ψήφιση του νέου νόμου, οι δημότες Λάρισας μπορούν να καταθέσουν δήλωση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1