Λιγότερα δήλωσαν οι αυτοαπασχολούμενοι

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 16:38

Μείωση δηλωθέντων εισοδημάτων από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες αποτυπώνουν -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- τα στοιχεία από την επεξεργασία των φετινών εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου με πλήρη γνώση των δεδομένων αναγνωρίζει ότι υπάρχει πτώση στα δηλωθέντα εισοδήματα αν και συμπληρώνει ότι ο ρυθμός ήταν φέτος μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση, στη διετία 2017-2018 -δηλαδή κατά τη διετία εφαρμογής του νέου συστήματος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών- η μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων ξεπερνά το 1,4-1,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 0,8% του ΑΕΠ. Το «στατιστικό εύρημα» προκαλεί κινητοποίηση στο οικονομικό επιτελείο, καθώς σε αυτή ακριβώς τη συρρίκνωση των δηλωθέντων εισοδημάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και ο περιορισμός του ποσού που βεβαιώθηκε φέτος στα φυσικά πρόσωπα κατά 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, για την επόμενη χρονιά θα εξεταστούν αλλαγές τόσο στο σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών όσο και στο σκέλος των φορολογικών συντελεστών, καθώς πλέον διαπιστώνεται στην πράξη ότι ο συνδυασμός που επιφέρει επιβαρύνσεις ακόμη και άνω του 50% για τους αυτοαπασχολούμενους, τελικώς επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από το επιδιωκόμενο που είναι η τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1