Έσπασε το φράγμα του 4% το 10ετές ελληνικό ομόλογο

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:18

Ευάλωτα από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις αποδεικνύονται τα ελληνικά ομόλογα τα οποία φαίνεται ότι παίρνουν για άλλη μια φορά την ανηφόρα.


Οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο, φαίνεται να επηρεάζουν έντονα την ελληνική οικονομία, μια ανάσα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Η κατάσταση στα ελληνικά ομόλογα φαίνεται να έχει επιδεινωθεί, με το 10ετές ομόλογο να αγγίζει ποσοστό απόδοσης πάνω από 4%, ενώ εντονότερες είναι οι πιέσεις στα 5ετή με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,143% με άνοδο της τάξης του 3,02% από χθες, ενώ και η απόδοση του 25ετούς ανέβηκε στο 5,04%.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα αναμένει πως και πως την αναβάθμιση της από τον οίκο Fitch σε Β+, όπως είχε πράξει και ο οίκος S&P, γεγονός που θα αποτελούσε μια αχτίδα ελπίδας της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία με τη συνεχή πτώση της τουρκικής λίρας, φαίνεται να επηρεάζουν και την εικόνα της Ελλάδας στους επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να στραφούν σε άλλα επενδυτικά καταφύγια, πιο ασφαλή.
Οι εξελίξεις στη Ρωσία αλλά και η πρόσφατη πολιτική κρίση στην Ιταλία οδηγούν τους επενδυτές να αποστρέφονται μαζικά την ανάληψη ρίσκου.
Ο συνδυασμός των παραπάνω φαίνεται να καθιστούν πιο δύσκολο το όραμα της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές το φθινόπωρο. Όπως είχε αναφέρει άλλωστε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, η Ελλάδα θα ξεκινήσει μετά την έξοδό της από τα μνημόνια έναν μακράς διάρκειας διάλογο με τις αγορές που δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε άνετος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1