Από 20/8 οι αιτήσεις για το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 15:02

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του ν. 4469/2017 (ΦΕΚ 62 Α’) «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.


Ειδικότερα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να στελεχώσει το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων καλεί εμπειρογνώμονες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του άρθρου 11 του ν. 4469/2017» (Β΄ 3252).
Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για i) ορκωτούς ελεγκτές, που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4449/2017 (Α΄ 7) και ii) πιστοποιημένους εκτιμητές του κλάδου άυλων αγαθών ή επιχειρήσεων, εγγεγραμμένους στο οικείο Μητρώο του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται η 20η Αυγούστου 2018.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στο Μητρώο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη του ν. 4469/2017. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχονται οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο των ενδιαφερομένων. Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα αποφασίζεται η ένταξη στο Μητρώο των εμπειρογνωμόνων που πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από την απόφαση. Η πρώτη απόφαση για την ένταξη στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων θα εκδοθεί εντός ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων. Οι επόμενες αποφάσεις ένταξης στο Μητρώο θα εκδίδονται επίσης κάθε μήνα. Εντός του Σεπτεμβρίου 2018 θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων και μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Λογιστών Φοροτεχνικών Α’ τάξης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (εργάσιμες ημέρες από 9:00 μέχρι 17:00) στα τηλέφωνα: 2132125651, 213-2125661 και στο e-mail: info@keyd.gov.gr .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1