Τέλος οι επιστροφές φόρου

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 15:25

Τον δρόμο για αθρόους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου και βεβαιωμένων ή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ανοίγει η επικείμενη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Αν και τους τελευταίους μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έριξε το βάρος των επιστροφών φόρου στο κονδύλι εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, ωστόσο από τον ερχόμενο μήνα η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων θα «σβήσει» τις επιστροφές που δικαιούνται οι Λαρισαίοι φορολογούμενοι.

 Όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, η ΑΑΔΕ αναμένεται να διενεργήσει μαζικούς συμψηφισμούς οφειλών ακόμα και πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες με τις επιστροφές φόρων που αναμένουν οι φορολογούμενοι. Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν ότι ποσά επιστροφών φόρου, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους οι οποίοι έχουν μεν βεβαιωθεί στο ΑΦΜ του φορολογούμενου αλλά η προθεσμία πληρωμής τους δεν έχει παρέλθει. Στο πλαίσιο αυτό η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ εντός Σεπτεμβρίου, παρ’ ότι συνοδεύεται από προθεσμίες πληρωμής σε πέντε μηνιαίες δόσεις μπορεί να ενεργοποιήσει τους συμψηφισμούς με τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων έβγαλε πάνω από 780.000 πιστωτικά σημειώματα. Στα μέσα Ιουλίου η ΑΑΔΕ εξέδωσε την πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017. Η εντολή πληρωμής αφορούσε φορολογούμενους οι οποίοι είχαν υποβάλλει τη δήλωση μέχρι τις 27 Ιουνίου με πιστωτικό εκκαθαριστικό και φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα. Με αυτό τον τρόπο κατεβλήθησαν μαζικά επιστροφές σε περίπου 270.000 φορολογούμενους. Από τότε δεν έχει διενεργηθεί άλλη μαζική επιστροφή φόρου εισοδήματος… Με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όσοι δικαιούνται επιστροφές από το φόρο εισοδήματος θα ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία συμψηφισμού…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass