Τι ισχύει για τα νεογέννητα και το επίδομα παιδιού

ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η Δ' ΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 15:55

Tη δυνατότητα να συμπληρώσουν στη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στο ΤΑΧΙSnet, τα στοιχεία νεογέννητου τέκνου, το οποίο δεν ξεπερνάει τον ένα μήνα σε ηλικία, όσοι έχουν ήδη το δικαίωμα να λάβουν το επίδομα τέκνων και εφόσον έχουν ήδη καταθέσει τη σχετική δήλωση, έχουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι δικαιούχοι.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει τη δήλωση Α21, θα πρέπει να προχωρήσουν στην ακύρωση της πρώτης δήλωσης και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε νέα, όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία που σχετίζονται με το νέο εξαρτώμενο μέλος (τέκνο), αναφέροντας όλα του τα στοιχεία. Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση του επιδόματος τέκνου, σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται από την 1η του επόμενου μήνα από τη γέννησή του παιδιού και για νεογέννητα, τα οποία γεννήθηκαν κατά το ίδιο έτος με αυτό, στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση A21.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ

Υπενθυμίζουμε ότι η δ’ δόση του επιδόματος τέκνου 2018, η οποία αντιστοιχεί στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα καταβληθεί στο διάστημα από 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου. Η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε δικαιούχο της δ’ δόσης, θα πραγματοποιηθεί μόνο για όσους έχουν υποβάλει ήδη τη δήλωση Α21 και υπό την προϋπόθεση ότι η δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους έχει εκκαθαριστεί έως και τις 20 Σεπτεμβρίου. Για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνου, απαιτείται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Στη συνέχεια, για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass