Στον "αέρα" εισφορές επικούρησης και εφάπαξ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ 19 ΜΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:10

Σημαντικές διαστάσεις προσλαμβάνει η αδυναμία του ασφαλιστικού συστήματος να βεβαιώσει τις εισφορές επικούρησης και εφάπαξ χιλιάδων μη μισθωτών ασφαλισμένων στο ΕΤΕΑΕΠ, καθώς έχουν πλέον σωρευθεί απλήρωτες εισφορές τουλάχιστον 19 μηνών.

Η Το ζήτημα αφορά συνολικά σε 200.000 περίπου επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές υπέρ επικουρικής ασφάλισης (7%), ενώ από αυτούς, οι περίπου 160.000 πρέπει να καταβάλουν και εισφορές πρόνοιας (4%) για τουλάχιστον 19 μήνες. Στην πράξη, χρωστούν όλο το 2017 και τουλάχιστον το μισό 2018.
 Στο τέλος του 2017 είχε εξεταστεί ως λύση η πληρωμή των δόσεων που αγνοούνταν σε τόσες μηνιαίες δόσεις, όσοι ήταν και οι καθυστερούμενοι μήνες. Στην πράξη, η λύση αυτή έχει ακυρωθεί και πλέον αναζητούνται άλλες, σύνθετες λύσεις, καθώς η επιβάρυνση είναι πλέον πολύ μεγάλη.  Πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στα ειδοποιητήρια, τουλάχιστον έως το τέλος του φθινοπώρου.  ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
Στο μεταξύ χθες ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την ανάρτηση των εισφορών Ιουλίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Όπως ανακοίνωσε «οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις 'Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες' προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1