Καθυστερήσεις στην πληρωμή των χρεών του Δημοσίου

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:18

Στα ύψη παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιτείνοντας τις συνθήκες ασφυξίας στη ρευστότητα της οικονομίας.

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πληρωμές με το σταγονόμετρο τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, δείχνουν πληρωμές 75,5 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε ιδιώτες τον Ιούνιο και μόλις 3,3 εκατ. ευρώ επιστροφών φόρων . Στο τέλος Ιουνίου, τα ληξιπρόθεσμα του κράτους προς ιδιώτες έφταναν μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων σε 2,722 δισ. ευρώ (έναντι 2,977 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα).
Παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου για πλήρη εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων έως τις 20 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης πλέον έχει μεταφερθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, έως το τέλος του έτους.
Το υπουργείο Οικονομικών τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ξεκαθαρίσει στους φορείς του Δημοσίου πως οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα επιχορήγησης για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα ολοκληρωθούν την 20η Αυγούστου 2018.  Για τα αιτήματα δε που θα υποβληθούν μετά το τέλος Ιουλίου 2018 είχε αποσαφηνίσει πως η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1