Από Σεπτέμβριο νέα χαλάρωση στα capital controls

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:16

Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο, βήμα σημαντικό σε ό,τι αφορά την εδραίωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η οποία μετά την έξοδο από τα μνημόνια επιστρέφει στην κανονικότητα.

  Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, μέσα στο φθινόπωρο θα ανακοινωθεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων και ειδικά στην αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, διευκρινίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Και εκτιμούν ότι το ύψος των εμβασμάτων προς το εξωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί στις 4.000 με 5.000 ευρώ το μήνα. Σημειώνουμε πως σήμερα, το ποσό διαμορφώνεται στις 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη και ανά ημερολογιακό δίμηνο (απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2018). Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου το όριο της μηνιαίας ανάληψης έχει αυξηθεί στις 5.000 ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ ανάλογες προβλέψεις έχουν ληφθεί και για τις συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Το ποσό που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, έχει αυξηθεί από τις 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.
Πάντως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «κλειδώσει» η πλήρης άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1