Τι προβλέπει η ΣΣΕ στον ΑΔΜΗΕ

ΣΕ ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:23

Την επ’ αόριστον διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στον ΑΔΜΗΕ (έως ότου συνταξιοδοτηθούν), προβλέπει τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων που ανακοινώθηκε χθες.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί κατά την είσοδο της κινεζικής State Grid ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία προέβλεπε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020.


«Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πλήρη συναίνεση του στρατηγικού επενδυτή, State Grid Corporation of China (της οποίας πάγια πολιτική είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όπως πράττει και στην Κίνα), τροποποιούνται οι σχετικές ρυθμίσεις της Συμφωνίας Μετόχων. Ειδικότερα, διασφαλίζονται πλέον επ’ αόριστον οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, έως ότου θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα», ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το πρώτο βήμα για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού ήταν η πρόσφατη υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από όσο προέβλεπε η Συμφωνία Μετόχων. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται σήμερα, που η χώρα βγήκε από το Μνημόνιο και άλλαξε σελίδα. Και η ευόδωσή της κατέστη εφικτή μόνο επειδή η αρχική Συμφωνία Μετόχων προέβλεπε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας επί τριετία, ως βασικό στοιχείο της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στο πλαίσιο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Διαχειριστή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1