Στο στόχαστρο λογιστές για δηλώσεις με παράνομες επιστροφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΖΗΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 15:04


Αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση των φοροτεχνικών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα να εμπλέκονται σε υπόθεση τροποποιητικών δηλώσεων προηγούμενων ετών, οι οποίες οδηγούσαν σε επιστροφές φόρου 5 εκατ. ευρώ, ζήτησε με επιστολή του προς το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.


Το ΟΕΕ, ως η Δημόσια Αρχή που εποπτεύει το επάγγελμα του λογιστή - φοροτεχνικού, μετά από δημοσιεύματα που στοχοποιούν το επάγγελμα, ζητάει να ενημερωθεί αρμοδίως για όλες αυτές τις περιπτώσεις που έχουν διαβιβασθεί από την υφυπουργό Οικονομικών και εμπλέκονται λογιστές - φοροτεχνικοί, προκειμένου να ελεγχθούν εάν οι συγκεκριμένοι νόμιμα ασκούν το επάγγελμα και να προωθήσει στα πειθαρχικά του όργανα την τυχόν δίωξή τους.
Υπενθυμίζεται ότι το μητρώο λογιστών - φοροτεχνικών κατόχων επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή - φοροτεχνικού κατά τάξεις, το οποίο ενημερώνεται κάθε έτος μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, καθώς και το μητρώο των νομικών προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών με μνεία του αριθμού βεβαίωσης, που τους έχει χορηγηθεί, διασυνδέονται με τα αρχεία των λογιστών, που μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις στα συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Τα μέλη των παραπάνω μητρώων είναι αυτά και μόνο αυτά σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν δικαίωμα να διενεργούν κάθε είδους λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες. Όπως τονίζεται στην επιστολή του κ. Κόλλια οι προσπάθειές του ΟΕΕ για την διασφάλιση της προβλεπόμενης ταυτοποίησης για τα προβλήματα και τα λάθη του συστήματος TAXIS με αποδεδειγμένες περιπτώσεις  υποβολής φορολογικών δηλώσεων από άτομα που δεν έχουν δικαίωμα, είναι και θα είναι συνεχείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1