Μέσω taxis τα συμβόλαια για τα ενοίκια

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 15:06

Από τη στιγμή που επιλεγεί η κατοικία και συμφωνηθεί το ενοίκιο, οι ιδιοκτήτες του ακίνητου θα πρέπει να ενημερώσουν και την εφορία. Μόνο που το συμβόλαιο, δεν κατατίθεται στην εφορία αλλά υποβάλλεται ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών από την ημερομηνία σύναψής του σε ειδική εφαρμογή στο Taxisnet (www.aade.gr)


Εκεί θα πρέπει να καταχωρηθούν α στοιχεία της μίσθωσης (ΑΦΜ μισθωτών, ποσό μισθώματος, διάρκεια, αριθμός παροχής ρεύματος, ΑΤΑΚ ακινήτου) και όσοι είναι μισθωτές πρέπει να τα αποδεχθούν.  Εφόσον στο συμφωνητικό συμβάλλεται ο γονέας, τότε καταχωρείται ως μισθωτή ο ΑΦΜ του γονέα.
Αν συμβάλλεται ο φοιτητής ο ΑΦΜ του φοιτητή. Όταν δηλώνεται διαμέρισμα όπου συγκατοικούν δύο φοιτητές, υπάρχουν δύο επιλογές. Η να υποβληθούν από τον εκμισθωτή δύο διαφορετικές δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων, δηλαδή μία για τον καθένα μισθωτή ή να υποβληθεί από τον εκμισθωτή μία δήλωση μίσθωσης, όπου στους μισθωτές θα καταχωριστούν και τα δύο ΑΦΜ των μισθωτών. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο στο ποσό του μισθώματος (που εισπράττει ο εκμισθωτής) όσο και στα τ.μ. της κατοικίας η συμμετοχή των μισθωτών θα θεωρηθεί ισομερής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1