Στο 50% πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 15:12

«Το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει με το πόσα πληρώνουν φέτος οι φορολογούμενοι σε σχέση με πέρυσι, αλλά με το πόσα πληρώνουν σε σχέση με τη φοροδοτική τους ικανότητα».

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, προσθέτοντας πως ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να μειωθεί δραστικά.

Θέση της ΠΟΜΙΔΑ είναι πως ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον στο 50%, οι ελαφρύνσεις να αφορούν όλους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να μη γίνουν επιλεκτικά, ενώ ο συμπληρωματικός φόρος θα πρέπει να καταργηθεί.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο ΕΝΦΙΑ είναι εντελώς ανεξάρτητος από την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα του κάθε πολίτη και του κάθε ιδιοκτήτη. Δηλαδή τις μεγαλύτερες φορολογικές υποχρεώσεις τις έχουν άνθρωποι που κατέχουν ιδιωτική, ακίνητη περιουσία η οποία είναι απρόσοδη και ξενοίκιαστη. Συχνά, αυτή αποτελείται από ξενοίκιαστα καταστήματα, από οικόπεδα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμιά τύχη στην αγορά και συχνά οι ιδιοκτήτες αυτοί μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν, μπορεί να μη βγαίνουν με μια σύνταξη για να πληρώσουν τις τεράστιες υποχρεώσεις τους.

Αλλά και το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου έχει βάση. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ το έδειξαν αυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ δεν είδε καμία μεταβολή στον κύριο φόρο που πληρώνει φέτος σε σχέση με αυτό που πλήρωσε πέρυσι, διαπίστωσε πως αυξήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος παρά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 200.000 στις 250.000 ευρώ. Αυτό απλά έγινε διότι στις περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν αυξήθηκε και το ύψος της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων που υπάχθηκαν στο συμπληρωματικό φόρο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1