Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ρυθμίσεις αγροτικών χρεών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:16

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ρυθμίσεις οφειλών αγροτών προς τον ΕΦΚΑ (πρώην οφειλές προς ΟΓΑ) και την ΑΑΔΕ (οφειλές προς εφορία), μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, πρόκειται για τρεις περιπτώσεις οφειλών προς ΕΦΚΑ και τρεις προς ΑΑΔΕ. Σε όλες υπήρξε διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε αρκετές δόσεις. Μάλιστα σε μία περίπτωση οφειλής προς ΕΦΚΑ και μία προς ΑΑΔΕ η αποπληρωμή θα γίνει σε ορίζοντα δεκαετίας, με αποτέλεσμα για οφειλή προς ΕΦΚΑ περί τις 11.000 ευρώ η μηνιαία δόση να είναι μικρότερη των 95 ευρώ και για οφειλή προς την ΑΑΔΕ άνω των 8.250 ευρώ η μηνιαία δόση να οριστεί κάτω από 70 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, για οφειλή άνω των 39.000 ευρώ προς την ΑΑΔΕ, η μηνιαία δόση ορίστηκε λίγο πάνω από τα 350 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν εγγραφεί περίπου 51.500 χρήστες, είχαν υποβάλλει οριστικά την αίτησή τους 3.385 οφειλέτες και σε περισσότερο από το 10% των περιπτώσεων (352) είχε επέλθει συμφωνία ρύθμισης οφειλών.

Όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ειδικής γραμματείας, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι συμφωνίες, καθώς όλο και περισσότερες αιτήσεις «ωριμάζουν». Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συμφωνίες στα τέλη Αυγούστου είναι αυξημένες κατά 82% σε σχέση με τα τέλη Ιουλίου (193) και πενταπλάσιες σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου (71). Κατά συνέπεια τους επόμενους μήνες αναμένεται σημαντική αύξηση των συμφωνιών ρύθμισης οφειλών, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις υποβολές αιτήσεων, καθώς πολλές είναι καταχωρημένες στο σύστημα αλλά δεν έχουν υποβληθεί οριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1