Στην τελική ευθεία για το Open Mall της Λάρισας

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:00
Οι πρώτες εικόνες από το πρότζεκτ, που θα υλοποιήσει Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος όπου απεικονίζονται οι ενδεχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων… Οι πρώτες εικόνες από το πρότζεκτ, που θα υλοποιήσει Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος όπου απεικονίζονται οι ενδεχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων…

Στην τελική ευθεία για την υποβολή της πρότασης ένταξης στη δράση "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» βρίσκεται η Δήμος και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Με ειλημμένη την πρόθεση της δημοτική αρχής και του εμπορικού κόσμου της περιοχής να   αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους και να δώσουν ανταγωνιστική ταυτότητα στην πόλη μέσω του προγράμματος των ΑΚΕ, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την οριστική κατάθεση του φακέλου που αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στα τέλη Οκτωβρίου αν τελικά υπάρξει παράταση της διαδικασίας. Σημειώνεται πως η πρόσκληση υποβολής προτάσεων άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο και με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Εμπορικό Σύλλογο να έχουν δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, δηλαδή τις προπαρασκευαστικές μελέτες για τα τεχνικά έργα και τις προμήθειες, την διερεύνηση των αρχιτεκτονικών λύσεων και την κατάρτιση των προδιαγραφών των έξυπνων συστημάτων και του αστικού εξοπλισμού…

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι δύο εμπλεκόμενοι φορείς θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ενημέρωση των επιχειρήσεων της περιοχής ώστε  να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους. Για το σκοπό αυτό την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 11/9 στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι ενδιαφερόμενες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης (οδοί Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ανδρούτσου, Λαπιθών, Πόρου, Πάροδος Ερμού) εκλήθησαν να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαβούλευση για να συζητήσουν αναλυτικά για την πρωτοβουλία και να καταθέσουν τις απόψεις και τις προστάσεις του για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

 Σύμφωνα μάλιστα με ενημερωτικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε χθες στον Τύπο ο Δήμος Λαρισαίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας συνεργάζονται για την δημιουργία Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης (οδοί Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ανδρούτσου, Λαπιθών, Πόρου, πάροδος Ερμού) με στόχο την αναβάθμιση της ελκυστικότητας της περιοχής παρέμβασης, μέσω υιοθέτησης και χρήσης έξυπνων εφαρμογών και ενεργειών προώθησης και προβολής. Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα υλοποιηθούν επενδύσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000  – 1.900.000 ευρώ από το Δήμο και τον ΕΣΛ.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου αποτελεί η συμμετοχή τουλάχιστον 50 εμπορικών επιχειρήσεων με ισόγεια καταστήματα και πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης, τα οποία αποτελούν τουλάχιστον το 70% του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης. Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Ειδικότερα στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και εμπορικές επιχειρήσεις με ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης. Επιπροσθέτως μπορούν να συμμετάσχουν οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

* Εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όροφο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής των ισόγειων αυτών εμπορικών επιχειρήσεων

* Λοιπές επιχειρήσεις (π.χ. εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιωτικά ιατρεία, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι - θέατρα, κέντρα αισθητικής)

* Κενά ισόγεια εμπορικά καταστήματα σε ποσοστό κατά μέγιστο 5% του συνολικού αριθμού των ωφελούμενων επιχειρήσεων.

Στις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων είναι ότι οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα καταστήματά τους ενώ οι όποιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις όψεις των καταστημάτων θα πρέπει να διατηρηθούν για 3 χρόνια μετά το πέρας του προγράμματος

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι προτεινόμενες δράσεις από πλευράς Δήμου Λαρισαίων είναι:

* Η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου/οριοθέτηση open mall

* Η Βελτίωση μικροκλίματος μέσω παρεμβάσεων σκίασης των πεζοδρομίων στις οδούς Βενιζέλου και Ανδρούτσου και μικρών υδάτινων νησίδων στις συμβολές των πεζοδρόμων,  αναβάθμιση – ανάδειξη της παρόδου Ερμού και ένταξής της στον ιστό των πεζοδρόμων.

* Η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και τα συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες)

Από πλευράς ΕΣΛ οι προτεινόμενες δράσεις είναι:

* Η ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής/οριοθέτηση open mall (αψίδες-σήμανση), η οποία θα περιλαμβάνει ενδεικτικά: ειδικές σημάνσεις με ενιαίες επιγραφές, ανθοστήλες, αλλαγή τεντόπανων, φωτισμό κ.ά

* Η προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής που ενδεικτικά αναλόγως και της συμμετοχής θα περιλαμβάνει συστήματα / πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης, διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής  περιοχής, προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου, δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα κ.λπ. / μέσα κοινωνικής δικτύωσης / διαφημιστικό spot / site κ.α.

Σημειώνεται πως για τις παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και ιδίως οι αρχιτεκτονικές λύσεις για τη σκίαση και τη βελτίωση του μικροκλίματος θα προκύψουν μετά από την ανοικτή διαβούλευση.

 Στο ενημερωτικό σημείωμα υπάρχουν και οι πρώτες εικόνες από το πρότζεκτ που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας αν και ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για την τελική μορφή. Στις φωτορεαλιστικές φωτογραφίες απεικονίζονται οι ενδεχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στα καταστήματα, αλλά και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πεζοδρομημένο τμήμα της Βενιζέλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass