ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για τη στήριξη ανέργων

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:40

Με δύο νέα προγράμματα ο ΟΑΕΔ στοχεύει να βοηθήσει ανέργους να μπουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανότατα τον επόμενο μήνα και θα απευθύνονται σε πάνω από 10.000 ανέργους.

Ειδικότερα το πρώτο πρόγραμμα που στην πραγματικότητα θα δίνει μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία αναμένεται τον Οκτώβριο. Θα αφορά περίπου 5.000 ανέργους, οι οποίοι ήταν πρώην αυτοαπασχολούμενοι και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 Το δεύτερο πρόγραμμα απασχόλησης θα αφορά περίπου 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας από 22 έως 29 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους πτυχιούχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με βάση κριτήρια, όπως είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου (ανώτατο όριο οι 24 μήνες), το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο μεταπτυχιακός, διδακτορικός τίτλος σπουδών, η εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, καθώς και η ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass