Πρώτο βήμα για την e-τιμολόγηση

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ TAXISNET

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 15:29

Σε ένα ενδιάμεσο βήμα πριν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου προχωρεί η φορολογική διοίκηση, ενεργοποιώντας στο Taxisnet ηλεκτρονικό βιβλίο εισαγωγής τιμολογίων, το οποίο θα αντικαταστήσει τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.

Στη σχετική αναφορά προχώρησε πρόσφατα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 10ο TaxForum.  Βάσει του σχεδιασμού της φορολογικής δήλωσης τα βιβλία εσόδων εξόδων των επιχειρήσεων θα τηρούνται απευθείας στο Taxisnet ήδη από το 2019, προκειμένου να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές.
Η συμπλήρωσή τους θα γίνεται αρχικά από τον εκδότη των τιμολογίων, ενώ ο λήπτης των τιμολογίων θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν. Το 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική τιμολόγηση και όλη η λογική του συστήματος θα αλλάξει, καθώς τα ηλεκτρονικά βιβλία θα συμπληρώνονται αυτόματα με την έκδοση του e-τιμολογίου. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε πως οι προετοιμασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν λάβει πλέον συγκεκριμένη μορφή, που έχει δοθεί προς διαβούλευση και σε αρμόδιους φορείς για επιμέρους παρατηρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1