Από Δευτέρα η νέα κτηματογράφηση

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 22:06

Η αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία γενιά κτηματογράφησης του νομού Λάρισας ξεκίνησε... Έχοντας από τον περασμένο Μάρτιο ολοκληρωθεί το προκαταρκτικό κτηματολογικό υπόβαθρο επί του οποίου θα εντοπισθούν και θα οριοθετηθούν τα ιδιοκτησιακά αντικείμενα των δικαιωμάτων που θα δηλωθούν και ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία του έργου έχει ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου εξοπλίσει και οργανώσει τα Γραφεία Κτηματογράφησης, η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου άναψε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» το «πράσινο» φως για να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η κτηματογράφηση του υπολοίπου του Δήμου Λαρισαίων και των Δήμων Κιλελέρ, της Αγιάς και των Φαρσάλων.


Τα δικαιώματα της νέας κτηματογράφησης, της τελευταίας γενιάς για τον νομό, ανέρχονται σε 240.000 περίπου γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών θα μπουν στη σειρά για να καταγράψουν την περιουσία τους.
Τα Γραφεία Κτηματογράφησης που θα συλλέγουν επί τρεις μήνες από την ερχόμενη Δευτέρα τις δηλώσεις ιδιοκτησίας λειτουργούν για μεν τη Λάρισα και το Κιλελερ στο 5ο χλμ. Λάρισας - Αθηνών, (δίπλα από την επιχείρηση Stοrismenos), στην Αγιά επί της οδού Λαρίσης 11 και στα Φάρσαλα επί της Καναδά 2 και Αχιλλέως. Την ίδια στιγμή η ανάδοχος εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2», προς εξυπηρέτηση των πολιτών με πρωτοβουλία της που εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο ίδρυσε και λειτουργεί καθ’ όλο το 2018 τρία ακόμη Σημεία Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΣΕΠ) στην Κοιλάδα, στη Νίκαια Αγ. Γεωργίου 14 (πλατεία) και στο Αχίλλειο (στον κόμβο της ΠΕΟ Βόλου με Κιλελέρ και Καλαμάκι) ως τμήμα της ενημέρωσης του Γραφείου Κτηματογράφησης Λάρισας - Κιλελέρ.
Η λειτουργία των ΣΕΠ αυτών θα ενταθεί από την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να συνεχιστεί η πληροφόρηση και η υποστήριξη στη συμπλήρωση των δηλώσεων των πολιτών χωρίς έξοδα ή μετακινήσεις αφού δεν θα απαιτείται η μετάβαση στο Γραφείο Κτηματογράφησης στη Λάρισα.
Σημειώνεται πως μετά την προθεσμία υποβολής δηλώσεων των δικαιωμάτων και επί 12μηνο ακολουθεί η κτηματοκεντρική επεξεργασία τους και εν συνεχεία η ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων, των προσωρινών εγγράφων απόσπασμα των οποίων θα λάβει ταχυδρομικά κάθε ιδιοκτήτης περίπου το τέλος του 2020.
Η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης και το «πέρασμα» από την εποχή των βιβλίων των προσωποκεντρικών εγγραφών και μεταγγραφών των δικαιωμάτων στο Κτηματοκεντρικό Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο γίνεται με απόφαση περαίωσης της διαδικασίας σύστασης των πρώτων εγγράφων και απόφαση έναρξης λειτουργίας των Κτηματολογικού Γραφείου που προβλέπονται στο τέλος του 2021.
Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τη φάση της συλλογής των δηλώσεων του Κτηματολογίου περιγράφονται αναλυτικά στο φυλλάδιο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φορέα: http://www.ktimatologio.gr/mediacenter/Publications/2951.pdf
Μαζί με τη δήλωση ιδιοκτησίας καταβάλλεται και το ανταποδοτικό τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ και 20 ευρώ για τους βοηθητικούς χώρους. Στις αγροτικές περιοχές οι ιδιοκτήτες που έχουν παραπάνω από δύο δικαιώματα στον ίδιο δήμο καταβάλλουν τέλη για δύο μόνο εγγραπτέα δικαιώματα, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού τους.
ΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ   
Ενημερωτικά να ξαναθυμίσουμε πως οι περιοχές που θα κτηματογραφηθούν είναι οι εξής:
* ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ , ΚΟΙΛΑΔΑ, ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ, ΛΟΥΤΡΟ, ΜΑΝΔΡΑ, ΡΑΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΕΡΨΙΘΕΑ.  Συνολικά τα δικαιώματα είναι 19.040. Θυμίζουμε πως από το 2008 έως το 2013 είχαν κτηματογραφηθεί περίπου 80.000 δικαιώματα ιδιοκτησιών του Δήμου Λαρισαίων, Αμφιθέας και Κουλουρίου.
* ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: ΑΓΙΑ, ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΗ, ΑΝΑΒΡΑ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΑΦΟΣ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΚΑΣΤΡΙ, ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ, ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΜΕΛΙΒΟΙΑ, ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ , ΟΜΟΛΙΟ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΣΚΗΤΗ, ΣΚΛΗΘΡΟ, ΣΤΟΜΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ.  Συνολικά τα δικαιώματα είναι 71.378.
* ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΜΠΕΛΕΙΑ, ΑΧΙΛΛΕΙΟ, ΒΑΜΒΑΚΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ, ΒΡΥΣΙΑ, ΔΑΣΟΛΟΦΟΣ, ΔΕΝΔΡΑ, ΔΙΛΟΦΟΣ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΑΤΩ ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΚΑΤΩΧΩΡΙ, ΚΡΗΝΗ, ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΥΔΡΙΟ, ΝΑΡΘΑΚΙ, ΝΕΡΑΙΔΑ, ΠΟΛΥΔΑΜΕΙΟ, ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΡΕΥΜΑΤΙΑ, ΣΙΤΟΧΩΡΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΥΠΕΡΕΙΑ, ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ. Συνολικά τα δικαιώματα είναι 84.386.
* ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ,  ΑΓΝΑΝΤΕΡΗ, ΑΡΜΕΝΙΟ, ΒΟΥΝΑΙΝΑ, ΓΛΑΥΚΗ, ΔΙΛΟΦΟ, ΔΟΞΑΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ, ΖΑΠΠΕΙΟ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΚΙΛΕΛΕΡ (ΚΥΨΕΛΗΣ), ΚΡΑΝΝΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΜΕΛΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ, ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ, ΜΥΡΩΝ, ΝΑΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΛΕΥΚΗ, ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ, ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΝΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΟ, ΧΑΛΚΗ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ. Συνολικά τα δικαιώματα είναι 108.976.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass