Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης

ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2018 15:58
Αυξημένο κατά 30% περίπου  θα είναι το  επίδομα που  θα δοθεί στους δικαιούχους Αυξημένο κατά 30% περίπου θα είναι το επίδομα που θα δοθεί στους δικαιούχους

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και πριν από τα Χριστούγεννα να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Μέχρι σήμερα υπήρξε ένα αλαλούμ μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στο άνοιγμα της εφαρμογής. Ωστόσο, πληροφορίες αναμένουν ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας χθες στην ΕΡΤ για το 2019 το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες και το πόσο της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο περίπου κατά 30% ώστε να καλυφθεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα προχωρήσει η έκδοση του ΦΕΚ.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις. Μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30ή Ιουνίου 2019. Όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο ή θα αγοράσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και υποβάλουν αίτηση μέχρι και την τελευταία ημέρα του 2018 θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Όμως, όσοι βάλουν πετρέλαιο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2019 τότε θα λάβουν το επίδομα στα τέλη Ιουνίου.
Επιπλέον μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να δοθεί και έξτρα επίδομα σε όσους προμηθεύτηκαν πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης. Το επίδομα για την περίοδο 2018 - 2019 θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί από τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο στα 15-16 λεπτά ανά λίτρο. Το έξτρα επίδομα θα είναι μεγαλύτερο για τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές και τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης το οποίο θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, είναι:
- Άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
- Έγγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
- Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass