Αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 37 περιοχές του ν. Λάρισας

ΣΤΙΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ - ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 22:04

Eως και 312,5 ευρώ υπό μορφή έξτρα επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν στις 28 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι που κατοικούν σε 37 συνολικά ορεινές περιοχές του ν. Λάρισας. Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση για να ενισχύσει χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που διαμένουν μόνιμα σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες για θέρμανση, αποφάσισε την έκτακτη χορήγηση πρόσθετου επιδόματος θέρμανσης αναδρομικά για την περίοδο από 15-10-2017 έως 30-4-2018 για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις περιοχές της Α’ κλιματικής ζώνης της χώρας και στην οποία  περιλαμβάνονται οι ορεινοί Δήμοι της Β΄ κλιματικής ζώνης, στην οποία υπάγεται ο ν. Λάρισας.


Συγκεκριμένα η ΚΥΑ που εκδόθηκε χθες προβλέπει ότι όσα νοικοκυριά κατοικούν μόνιμα στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας (Α΄ Γεωγραφική Κλιματική Ζώνη), καθώς και σε ορεινές περιοχές των νομών Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής (της Β’ Γεωγραφικής Κλιματικής Ζώνης) και έλαβαν επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα εισπράξουν εκτάκτως στις 28 Δεκεμβρίου 2018 πρόσθετο επίδομα ίσο με αυτό που ήδη εισέπραξαν για εκείνη την περίοδο.
Το συνολικό ποσό της έκτακτης επιχορήγησης που προέρχεται από το φετινό υπερπλεόνασμα  ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και τα νοικοκυριά δεν θα υποβάλουν νέες αιτήσεις καθώς τις  επόμενες ημέρες θα γίνει νέα εκκαθάριση για τους περσινούς δικαιούχους και τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν, θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σημειώνεται πως οι περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ορεινές στον ν. Λάρισας είναι οι της: Ανατολής, Ελάφου, Καρίτσας, Μεγαλοβρύσου, Μελιβοίας, Ποταμιάς, Σκήτης, Σκλήθρου, Σωτηρίτσης,  Βαλανίδας, Βερδικούσης, Γιαννωτών, Δρυμού, Καρυάς, Κοκκινοπηλού-Καλυβίων, Κρανέας (Ολύμπου), Κρανέας (Ελασσόνας)  Κρυόβρυσης, Λιβαδίου, Λουτρού, Άκρης, Ολυμπιάδος, Σαρανταπόρου, Σικαμινέας, Τσαπουρνιάς, Φλαμπούρου, Αμπελακίων, Παραποτάμου, Πουρναρίου, Σπηλιάς, Αργυροπουλείου, Γόννων, Καλλιπεύκης, Ραψάνης, Ροδιάς, Καλλιθέας (Φαρσάλων), Σκοπιάς.
Με δεδομένο ότι η ΚΥΑ ορίζει ότι για τους δικαιούχους της Α’ κλιματικής ζώνης το ποσό της επιδότησης αυξάνεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο πρακτικά σημαίνει ότι  το επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντας κριτήρια, για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Δεδομένου ότι το επιπλέον ποσό ανά λίτρο αγορασθέντος πετρελαίου ανέρχεται σε 0,125 ευρώ, το συνολικό ποσό πρόσθετου επιδόματος ανά τ.μ. κύριας κατοικίας θα είναι 3,125 ευρώ (25 επιδοτούμενα λίτρα Χ πρόσθετο επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).
Για όσους δικαιούχους είναι άγαμοι το επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί για εμβαδόν κύριας κατοικίας μέχρι 80 τ.μ. ενώ για όσους είναι έγγαμοι για εμβαδόν κύριας κατοικίας μέχρι 100 τ.μ. Συνεπώς, για τους άγαμους δικαιούχους το έκτακτο πρόσθετο επίδομα θέρμανσης μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 250 ευρώ (3,125 ευρώ ανά τ.μ. Χ 80 τ.μ.), ενώ για όσους είναι έγγαμοι το πρόσθετο αυτό επίδομα θα φθάσει έως και τα 312,50 ευρώ (3,125 ευρώ ανά τ.μ. Χ 100 τ.μ.).
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
 Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης της τρέχουσας χειμερινής σεζόν, η έκδοσή της αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδος και θα προβλέπει, όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αυξημένα ποσά επιδότησης σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις. Μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30ή Ιουνίου 2019. Όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο ή θα αγοράσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και υποβάλουν αίτηση μέχρι και την τελευταία ημέρα του 2018 θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Όμως, όσοι βάλουν πετρέλαιο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2019 τότε θα λάβουν το επίδομα στα τέλη Ιουνίου. Μόλις εκδοθεί και η συγκεκριμένη απόφαση θα ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass