Έξτρα φόρος στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 15:23

Έξτρα φόρο για τα ποσά των αναδρομικών που εισέπραξαν θα κληθούν να πληρώσουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, όπως θα διαπιστώσουν από το εκκαθαριστικό της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.

Εκτός από τον φόρο 20% που έχει ήδη παρακρατηθεί στα αναδρομικά, θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 2,2%- 10%. Μάλιστα, η εισφορά θα επιβληθεί στο συνολικό φορολογητέο ποσό των αναδρομικών και όχι στο καθαρό που προέκυψε μετά την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος 20%. Έτσι, οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων θα δουν τα ποσά που εισέπραξαν να ψαλιδίζονται ακόμη περισσότερο και τον συνολικό φορολογικό λογαριασμό να φουσκώνει.
Για παράδειγμα, ένας στρατιωτικός με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ το 2018 έλαβε καθαρό ποσό αναδρομικών 4.000 ευρώ καθώς του παρακρατήθηκε φόρος 1.000 ευρώ (20%). Στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλει φέτος θα εμφανιστεί ως αυτοτελώς φορολογούμενο εισόδημα το συνολικό ποσό των αναδρομικών, δηλ. τα 5.000 ευρώ, αφού θα συμπεριληφθεί και το ποσό που φορολογήθηκε με συντελεστή 20%. Και για το ποσό αυτό θα κληθεί να πληρώσει ειδική εισφορά αλληλεγγύης 5% δηλ. 250 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική φορολογική επιβάρυνση. Η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα αναδρομικά των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των δικαστικών, των γιατρών του ΕΣΥ και των συνταξιούχων αποκαλύπτεται στην απόφαση της ΑΑΔΕ που καθορίζει τον τύπο και το περιεχόμενο των βεβαιώσεων αποδοχών για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1