Δεύτερη ευκαιρία για την είσπραξη του μερίσματος

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 15:07

Ανοίγει εκ νέου σήμερα η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων αποκλειστικά από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι δεν έλαβαν την παροχή είτε γιατί δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση καθώς ήταν άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, είτε γιατί δήλωσαν λανθασμένο IBAN.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά, το κοινωνικό μέρισμα του 2018, ύψους 768,73 εκατ. ευρώ, έλαβαν 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελουμένους). Αναλυτικά, η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα 17 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ενεργή έως και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου αποκλειστικά για τις εξής δύο κατηγορίες δικαιούχων:

α) Αυτούς που δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπλήρωσαν στην αίτηση τους ανήκει. Για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει του ΑΦΜ. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι πιστώσεις σε δηλωθέντες λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση με τον ΑΦΜ του δικαιούχου δεν θα πραγματοποιηθούν.

Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, πρέπει να ακυρώσουν την αρχική τους αίτηση και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Αν χρειαστεί επικαιροποίηση των στοιχείων του ΑΦΜ στην τράπεζα, θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

β) Εκείνους που αποκλείστηκαν γιατί δεν επιβεβαιώθηκε μέσω των φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, παρότι ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η 5ετής παραμονή στη χώρα διαπιστώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικής δήλωσης από τον ίδιο τον δικαιούχο. Παράλληλα, ελέγχθηκε αν ο αιτών ήταν σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου, υπό την προϋπόθεση ότι είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Δεν έγινε όμως έλεγχος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Συνεπώς, όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μήνες για τα έτη κατά τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση έχουν τώρα δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται μόνο να επανυποβάλουν αίτηση εντός της νέας προθεσμίας, χωρίς να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass