Και στην Αγιά το Φυσικό Αέριο

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 15:10

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αγιάς μεταξύ του δημάρχου, κ. Αντ. Γκουντάρα, του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρα και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

O δήμαρχος κ. Γκουντάρας τόνισε ότι η σύνδεση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα εντός του 2019. Δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Οικιακούς και Εμπορικούς Καταναλωτές και αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας από την οποία θα επωφεληθούν τα δημοτικά κτίρια με τη σύνδεσή τους στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Για την εγκατάσταση του  Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου (CNG) της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Δημοτική Κοινότητα Αγιάς έχει ήδη προχωρήσει στην παραχώρηση χρήσης Δημοτικού χώρου, κατόπιν έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος. Εντός του μηνός Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, με στόχο την τροφοδότηση της περιοχής το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, δήλωσε ότι η Τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς θα πραγματοποιηθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2019. Έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός του δικτύου φυσικού αερίου, συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να συνεχιστεί η επέκτασή του, η οποία θα ανέλθει το 2022 στα 6 χιλιόμετρα και τα συμβόλαια θα ξεπεράσουν τα 600, ένα έργο επένδυσης ύψους των 1,49 εκατ. €.

Επιπροσθέτως, εντός του 2019 θα τροφοδοτηθούν τόσο τα 4 δημοτικά κτίρια που βρίσκονται εντός του βασικού σχεδιασμού, όσο και οι υποψήφιοι καταναλωτές που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται συνεχόμενα στην περιοχή της Αγιάς, τόσο με την διανομή φυλλαδίων όσο και με την εξυπηρέτηση πελατών, μέσω της κινητής μονάδας εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με στόχο πάντοτε την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής.

Οι  πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης στο Δήμο Αγιάς, στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα και στον τηλεφωνικό αριθμό 11 150, καθώς και στο site της εταιρείας www.edathess.gr.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το α’ εξάμηνο του 2019 θα τροφοδοτηθούν τρεις επιπλέον νέες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Παλαμάς και οι Σοφάδες του Νομού Καρδίτσας καθώς και η περιοχή της Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass