Νέο ξεκίνημα για τον "ΘΕΣγάλα"

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2019 15:00
Τους λόγους υπαγωγής στο ν. 3588/2007, όπως αποκάλυψε η "Ε", δίνει η διοίκηση του αγροτικού συνεταιρισμού επισημαίνοντας πως συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Τους λόγους υπαγωγής στο ν. 3588/2007, όπως αποκάλυψε η "Ε", δίνει η διοίκηση του αγροτικού συνεταιρισμού επισημαίνοντας πως συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του

Την εκτίμηση πως η υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α του πτωχευτικού κώδικα θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του αγροτικού συνεταιρισμού και ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας εκφράζει με ανακοίνωσή της ο "ΘΕΣγάλα".


Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, που βρίσκει τη συνεταιριστική επιχείρηση σε καθεστώς προστασίας, όπως απεκάλυψε η "Ε", εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο χρόνο για την αναδιάρθρωση των βραχυπρόθεσμων δανείων και οφειλών της, η διοίκησή της εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν στην υπαγωγή του ειδικού νόμου και διαβεβαιώνει πως η αποκατάσταση των οικονομικών της υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες θα είναι πρώτιστο μέλημα.
Θυμίζουμε πως η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων που κατατέθηκε στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας έγινε αποδεκτή, όπως δεκτή έγινε και η προσωρινή διαταγή που θα έχει ισχύ μέχρι και τις 22 Μαρτίου όταν θα εκδικαστεί με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων η κύρια αίτηση.
Ειδικότερα  όπως ενημερώνει σχετικά:  
"Ο Συνεταιρισμός μας, την Παρασκευή 25/01/2019, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησε στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007. Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο –χωρίς ασφυκτικές πιέσεις– να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας. Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη. Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις Τράπεζες, όταν και εκείνες  διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.
Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι τους, είναι πρώτιστο μέλημα. Είναι ζήτημα αρχών για εμάς. Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που μας συντροφεύουν με την αγάπη τους και τη συνεχή εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας, υπογραμμίζοντας την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε τιμές προσιτές, όπως και τη συνέχεια της πορείας μας προς νέες καινοτομίες. Το ΘΕΣγάλα είναι βέβαιο ότι θα δικαιώσει τη νέα τάση στην οικονομία του «συνεταιρίζεσθαι» που σηματοδότησε με την ίδρυσή του. Για εμάς το «συν» δεν εκφράζει μόνο τον χαρακτήρα του Συνεταιρισμού, είναι το «συν» που μας συνδέει με την κοινωνία. Συνεχίζουμε μαζί!".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1