Ο εξωδικαστικός «έσωσε» από πτώχευση 1.600 επιχειρήσεις

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 15:06

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών «έσωσε» χίλιες εξακόσιες επιχειρήσεις από πτώχευση και θα σώσει και χιλιάδες άλλες που ακολουθούν για να υποβάλουν αίτηση, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης. «Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, που μπήκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εάν δεν υπήρχε, θα είχαν κλείσει τώρα, θα είχαν πτωχεύσει. Και θα είχαν αφήσει πίσω χρέη, θα είχαν αφήσει πίσω ανέργους, θα είχαν αφήσει πίσω απλήρωτους προμηθευτές» τόνισε ο κ. Κουρμούσης και συνέχισε:


«Αυτός ο εξωδικαστικός μηχανισμός έσωσε αυτές τις 1.600 επιχειρήσεις και θα σώσει τις υπόλοιπες χιλιάδες που ακολουθούν στη σειρά. Οπότε, αυτό, φυσικά και θα δώσει μια θετική, ας το πούμε έτσι, πνοή στην οικονομία, αφού αυτές οι επιχειρήσεις επανέρχονται στην οικονομία και πληρώνουν τα χρέη, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους τους». Ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ότι ήδη αυτές οι 1.600 επιχειρήσεις έχουν κάνει τη ρύθμιση, έχουν ωφεληθεί και παραμένουν ενεργές, ενώ αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους έχουν κάνει άλλες 6.500 επιχειρήσεις και ακόμη 59.000 επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να υποβάλουν αίτηση.
«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο κ. Κουρμούσης και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που καταθέτεις την αίτηση, περίπου σε ένα, με ενάμιση μήνα, εάν είσαι μια μικρή εταιρεία και έχεις χρέη ως 300.000 ευρώ, μπορείς να ολοκληρώσεις τη διαδικασία και να πάρεις τα οφέλη, που είναι ως εκατόν είκοσι δόσεις για το δημόσιο, διακόσιες σαράντα δόσεις για τις τράπεζες και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε ποσοστό 85-95%». Ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε ότι με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Δεκέμβριο, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών έγινε ακόμη πιο εύχρηστος, καθώς η διαδικασία για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ που ήταν σχετικά πιο εύκολη, πλέον επεκτείνεται για να περιλάβει και επιχειρήσεις με μεγαλύτερες οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ.
Ο κ. Κουρμούσης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στους μηχανισμούς προστασίας, είτε στον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη, είτε στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τονίζοντας ότι αυτό δεν εμποδίζει να αξιοποιήσουν στο μέλλον και άλλα εργαλεία, εάν αυτά προκύψουν και πρόσθεσε: «Εμείς, λέμε, να κάνουν μια αίτηση για να λάβουν προστασία από κατασχέσεις και από πλειστηριασμούς, να μπουν σε μια σειρά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όταν βγει κάτι άλλο, τότε να το αξιοποιήσουν. Να μην περιμένουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass