Η επέκταση μισθωτηρίου δεν εξασφαλίζει το επίδομα ενοικίου

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2019 15:06

«Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση».  
Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, αποσαφηνίζοντας και άλλα θολά σημεία της όλης διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος ενοικίου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το αν θα πάρουν το επίδομα όσοι δικαιούχοι κάνουν επέκταση του μισθωτηρίου.  


Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με την ισχύ των μισθωτηρίων, ανέφερε ότι «όπως είναι οργανωμένο το σύστημα, από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση ισχύει το επίδομα από την 1η του επόμενου μήνα. Δηλ. τώρα που τρέχουμε τον Μάρτιο, επίδομα θα παίρνει κανείς από την 1η Απριλίου και για έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος πρέπει να έχει συμβόλαιο σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες και μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό, ελέγχεται και πάλι αν κάτι έχει αλλάξει και ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο εξάμηνο ή προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Θα εξετάσουμε αν οι δικαιούχοι που κάνουν επέκταση του μισθωτηρίου θα πάρουν το επίδομα».
Σχετικά με το εάν το μισθωτήριο πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικό, ο κ. Τάγαρης είπε ότι «πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή για να γίνουν οι διασταυρώσεις. Δεν μπορεί να γίνει κάτι εάν δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή τα μισθωτήρια. Αν γίνει τώρα ηλεκτρονικά το μισθωτήριο, οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα από εδώ και στο εξής».
Όσον αφορά στους συγκάτοικους και τους φιλοξενούμενους, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ είπε ότι «η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από αυτόν που έχει το μισθωτήριο στο όνομά του. Αν αυτό είναι στο όνομα και των δύο, πρέπει να υποβληθεί και από τους δύο». Ο κ. Τάγαρης πρόσθεσε ακόμη ότι «αθροίζεται το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού για να κριθεί αν θα ληφθεί το επίδομα».  Σχετικά με την επικαιροποίηση στοιχείων, θα πρέπει οι δικαιούχοι που είναι μονογονεϊκές οικογένειες ή στην περίπτωση χηρείας να απευθύνονται στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινοτήτων, ενώ όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης του συζύγου ή της συζύγου ή άλλων μελών της οικογένειας για την επιδότηση ενοικίου, ο κ. Τάγαρης είπε ότι «εφόσον είναι ενήλικες και κάνουν φορολογική δήλωση όντως ζητείται συναίνεση».
Διευκρίνισε δε, ότι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ρεύμα να είναι στο όνομα του ενοικιαστή, αλλά θα πρέπει να αλλάξει μέχρι το τέλος του έτους.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Στο μεταξύ συνολικά 30.738 αιτήσεις (σύνολο δικαιούχων 76.893) έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), χθες το μεσημέρι. Με βάση τα στοιχεία, έχουν υποβληθεί 93.859 αιτήσεις, από τις οποίες 30.738 εγκρίθηκαν, 6.072 απορρίφθηκαν, 9.069 ακυρώθηκαν, ενώ 47.677 είναι σε αναμονή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass