Έρχεται ρύθμιση με 120 δόσεις

ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 15:20

Χωρίς να αποκαλύψει το πότε, αλλά λέγοντας «δεν θα αργήσει», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε πως θα έρθει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για ένα «έξυπνο σύστημα» της ρύθμισης των 120 δόσεων, στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ ξεκαθάρισε πως θα αποκλείονται οι κακοπληρωτές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα είναι ένα σύστημα που θα βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της κρίσης».
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις δεν είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. «Είναι δικό μας θέμα», διευκρίνισε και αναφερόμενος στους θεσμούς είπε «απλώς θα κοιτάζουν με ένα μάτι να μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμής».
Επιπλέον ο ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι όταν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου σχήματος για την προστασία της α' κατοικίας θα δουλέψει πάρα πολύ γρήγορα. Μάλιστα τόνισε ότι θα είναι ένα εργαλείο βοήθειας στις τράπεζες ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια για να μπορέσουν να δανειοδοτήσουν τα νέα ζευγάρια.Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Η κυβέρνηση ακόμα διαπραγματεύεται, γιατί ακούει την κοινωνία είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος προνομοθετημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «κάθε πράγμα στον καιρό του». Ανέφερε ότι την ίδια απάντηση έδινε όταν τον ρωτούσαν εάν θα μειωθούν οι συντάξεις, που τελικά δεν μειώθηκαν.
Πρόσθεσε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, που θα αξιοποιηθεί με μια ισορροπία, τόσο για την περαιτέρω μείωση φόρων και εισφορών, όσο και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass