«Μπιλιετάκια» σε 10.500 Λαρισαίους για οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ… ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 22:02
Οι συμπολίτες, δικαιολογημένα αγανακτισμένοι, με τις ειδοποιήσεις ανά χείρας απευθύνονται στο Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων, όπου τους εξηγούν ότι ετεροχρονισμένα ταλαιπωρούνται, καθώς δεν ενημερώθηκαν από τη ΔΕΗ όταν έπρεπε Οι συμπολίτες, δικαιολογημένα αγανακτισμένοι, με τις ειδοποιήσεις ανά χείρας απευθύνονται στο Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων, όπου τους εξηγούν ότι ετεροχρονισμένα ταλαιπωρούνται, καθώς δεν ενημερώθηκαν από τη ΔΕΗ όταν έπρεπε

Ατομικές ειδοποιήσεις για ανείσπρακτα δημοτικά τέλη και φόρους λαμβάνουν αυτές τις ημέρες Λαρισαίοι, οι οποίοι καλούνται να προσέλθουν στο Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων για να διευθετήσουν την οφειλή τους.

Περίπου 10.500 Λαρισαίοι, οι οποίοι τα προηγούμενα 4 – 5 χρόνια χρειάσθηκε να κάνουν εκκαθάριση στον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα λάβουν ειδοποίηση ότι… οφείλουν χρήματα στον Δήμο για «Ανείσπρακτα ΔΕΗ» που αφορούν σε δημοτικό τέλος, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ. Όσοι έλαβαν ήδη την ειδοποίηση εκπλήσσονται, καθώς έχοντας εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους προς τη ΔΕΗ έμειναν με τη – λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται – εντύπωση ότι δεν χρωστούν.

Μόνο που όταν εξοφλούσαν τη ΔΕΗ οι υπάλληλοί της δεν ενημέρωσαν τους συμπολίτες πως η εξόφληση αφορά μόνο στην κατανάλωση ρεύματος και δεν συμπεριλαμβάνεται η εξόφληση των δημοτικών τελών.

Ούτε επίσης τους υπέδειξαν από τη ΔΕΗ τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν ως οφειλέτες, με αποτέλεσμα αναρίθμητοι συμπολίτες – αντιδρώντας δικαιολογημένα - να απευθύνονται στο Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων, καλούμενοι να πληρώσουν οφειλές του 2016 και του 2017.

Η ΔΕΗ φρόντισε να εισπράξει μόνο τα δικά της έσοδα κοινοποιώντας στον Δήμο Λαρισαίων τον κατάλογο των οφειλετών και έτσι, εδώ και μερικές ημέρες, ζωντανοί και… πεθαμένοι λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια για τα χρωστούμενα.

Στην πλειονότητα των συμπολιτών και των οικιών πρόκειται για μικροποσά αν και, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το συνολικό ποσό των οφειλών προς τον Δήμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ.

ΤΕΛΗ

Όπως είναι γνωστό, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο κάθε πολίτης πληρώνει τρεις χρεώσεις υπέρ του Δήμου Λαρισαίων – στη συγκεκριμένη περίπτωση – που αφορούν σε δημοτικό φόρο, δημοτικό τέλος και τέλος ακίνητης περιουσίας (Δ.Φ., Δ.Τ., ΤΑΠ, όπως αναγράφονται στους λογαριασμούς).

Από το 2014 μέχρι και πρόσφατα, περίπου 12.000 συμπολίτες χρειάσθηκε να κάνουν εκκαθάριση στους λογαριασμούς για διάφορους λόγους (αλλαγή παρόχου, διακοπή, θάνατος ιδιοκτήτη κ.λπ.). Οι συμπολίτες εξόφλησαν τις οφειλές τους αλλά από τη ΔΕΗ δεν τους εξήγησαν ότι η πραγματική εκκαθάριση θα γίνει μόνο εφόσον εξοφληθούν και τα δημοτικά τέλη.

Οι συμπολίτες έμειναν δηλαδή με τη λανθασμένη εντύπωση ότι «δεν χρωστούν» μετά την εκκαθάριση με τη ΔΕΗ, η οποία στη συνέχεια απέστειλε στον Δήμο τον κατάλογο των οφειλετών. Ο Δήμος, με τη σειρά του, απέστειλε ατομική ειδοποίηση σε κάθε οφειλέτη σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Σας γνωρίζουμε ότι χρεωθήκατε στο Ταμείο μας με τα παρακάτω ποσά για οφειλές σας προς τον Δήμο μας και σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την καταβολή τους έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται παρακάτω. Μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβαρύνεστε με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής σας θα λάβουμε τα αναγκαία νόμιμα μέτρα που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Η πληρωμή μπορεί να γίνει:

1. Απευθείας στο Ταμείο του Δήμου μας χωρίς επιβάρυνση.

2. Μέσω ΕΛ.ΤΑ. με ταχυδρομική επιταγή με επιβάρυνση.

3. Στον λογαριασμό μας με αριθμό 5606-004883-211 στην Τράπεζα Πειραιώς χωρίς επιβάρυνση» καταλήγει η ειδοποίηση.

Να διευκρινισθεί ότι οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση με κατώτερη δόση το ποσό των 20 ευρώ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass