Με πρόστιμο 100 ευρώ οι εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 15:12

Πρόστιμο 100 ευρώ θα πληρώνουν στο εξής οι φορολογούμενοι που διορθώνουν εκπρόθεσμα τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας ή υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9.

Το πρόστιμο αυτό αφορά σε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ετών 2014 και θα πρέπει να καταβληθεί εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου στους φορολογούμενους.

Χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ θα υποβάλλονται οι δηλώσεις Ε9 για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα την ανάρτηση των ακινήτων τους στο Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα δεν επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που θα υποβάλλονται μέχρι και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Όσοι είχαν αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση εντός του 2019 – λόγος βιασύνης δεν υπάρχει. Προβλέπεται πλέον η δυνατότητα υποβολής δήλωσης μεταβολής έως και τις 31 Μαΐου 2020. Να θυμίσουμε πως για να δηλωθεί κάθε αλλαγή που έχει επέλθει στην ακίνητη περιουσία θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθείτην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr. Με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει στο Taxisnet θα μπεί στον προσωπικό λογαριασμό του και από εκεί θα επιλέξει την εφαρμογή του Περιουσιολογίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass