ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΣΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ

Στο «σφυρί» ακίνητα τριών Θεσσαλών οφειλετών

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 16:06

Τρεις οφειλέτες της Θεσσαλίας, ενός Λαρισαίου και δύο Τρικαλινών, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων βάζει στο «μάτι» ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Από τα τέλη του περασμένου μήνα έως και τις 20 Δεκεμβρίου έχουν δρομολογηθεί δεκάδες πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα ανακοπούν εφόσον πλέον ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ,καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων έληξε από τις 30 Σεπτεμβρίου.


Το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών θα αρχίσει να χτυπάει μετά από καιρό, καθώς σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου ενώ όσο περνάει ο καιρός η λίστα θα μεγαλώνει...
Από το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα πάρουν «φωτιά», ενώ αυτοί που μπαίνουν πρώτοι και καλύτεροι στο στόχαστρο είναι οι οφειλέτες που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων, δηλαδή σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.
 Ωστόσο, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα αναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται εις βάρος τους από τη φορολογική διοίκηση. Για να συμβεί αυτό πλέον θα πρέπει να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης που τους αναλογεί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ:
 Στις 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ. Στο προσεχές επίσης διάστημα θα βγει σε πλειστηριασμό διαμέρισμα τετάρτου ορόφου 148,13 τ.μ. στον Δήμο Τρικκαίων του νομού Τρικάλων. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιορισθεί στις 116.643 ευρώ. Στο σφυρί θα βγει και ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 362 τ.μ. στην Αγία Μονή στην πόλη των Τρικάλων με τιμή πρώτης προσφοράς 21.706 ευρώ.
Στον προσεχές πρόγραμμα της ΑΑΔΕ υπάρχουν και δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα, τα οποία βρίσκεται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 555.000 ευρώ.
* Αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα βγαίνουν στον πλειστηριασμό και τα οποία βρίσκονται στην Αράχωβα. Τιμή πρώτης προσφοράς 930.000 ευρώ.
* Τριώροφη οικοδομή 800 τ.μ. με υπόγεια πάρκινγκ 17 θέσεων και ισόγειο πάρκινγκ  θέσεων εκπλειστηριάζεται στις 18 Δεκεμβρίου. Τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ.
* Κατάστημα 143 τ.μ. στην περιοχή Χαλανδρίου σε οικόπεδο 798 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 430.000 ευρώ.
* Γραφείο πρώτου ορόφου στη διασταύρωση της οδού Ερμού με πλατεία Αγ. Ασωμάτων, 11,97 τετραγωνικών μέτρων. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιορισθεί στις 21.500 ευρώ.
* Διαμέρισμα 128,86 τ.μ. με 127 τ.μ. βοηθητικούς χώρους στη θέση Αλώνι του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Τιμή πρώτης προσφοράς 365.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass