Ενημερώθηκαν για το e-λογιστήριο

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 15:00

Μια πρώτη εικόνα για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη "η ψηφιακή Λογιστική και Φορολογική Εφαρμογή" πήραν από το στέλεχος της ΑΑΔΕ Αντ. Ντίνο οι επαγγελματίες φοροτεχνικοί της Λάρισας.

Σε ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του ΤΕΕ από την ΕΦΕΕΛ, τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν για το «ηλεκτρονικό λογιστήριο» που θα αλλάξει ριζικά τις σχέσεις των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις εφορίες τη νέα χρονιά.
Όπως ειπώθηκε, η ηγεσία της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου θεωρούν ότι το μέτρο έχει την έγκριση του επιχειρηματικού κόσμου. Τα έσοδα του κάθε μήνα θα αποστέλλονται στο σύστημα μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα. Ο λήπτης, θα αποδέχεται τα παραστατικά που θα εμφανίζονται στο cloud στον ΑΦΜ του, με την προϋπόθεση ότι τα ίδια έχει σε φυσική μορφή μπροστά του. Αν ο λήπτης δει λάθος παραστατικό αναρτημένο δεν είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί. Καταργείται η ευθύνη του παραλήπτη σε περίπτωση πλαστών-εικονικών. Τα δελτία αποστολής δεν έχουν καμία σχέση στην παρούσα φάση, δεν αποστέλλονται πουθενά, δεν πάνε πουθενά. Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου, όταν θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το 2020 αναμένεται να είναι πιλοτική χρονιά Τι σημαίνει αυτό; Ότι, μόλις ανοίξει η εφαρμογή, όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την αποστολή των παραστατικών, αλλά δεν θα υπάρχουν πρόστιμα για τα όποια λάθη γίνουν, όσα και όποια κι αν είναι αυτά...ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
Στo πλαίσιο της ημερίδας έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης ΠΟΦΕΕ για τις επικείμενες εκλογές στο ΟΕΕ ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης Πανίδης Αβραάμ και η γ.γ. της Ομοσπονδίας κα Τσιώρα Ανδρομάχη. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΠΟΦΕΕ Γρηγορίου Θωμάς και ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Πιερίας Σιδερίδης Αστέριος. Χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρίες EPSILON NET, ΑΦΟΙ ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΙ ΕΠΕ και PASTEQUE Παπακώστας Άρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass