Σε θέση μάχης για την "Black Friday"

ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ" ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ... ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 22:00

Με τη "μίνι" φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδο να αποτελεί παρελθόν και οσονούπω να μπαίνει στην ιστορία, μιας και το Υπ. Ανάπτυξης έχει προαναγγείλει την οριστική κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας ετοιμάζεται για το επόμενο "στοίχημα" της αγοράς.

Την περίφημη Black Friday, το αμερικανικό καταναλωτικό έθιμο, έχει κυριαρχήσει στην εμπορική δραστηριότητα της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει συνδεθεί με εικόνες ατέλειωτων ουρών έξω από καταστήματα.

Αν και η ημέρα αυτή αφορούσε αρχικά στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών, η εμπορική κοινότητα βλέποντας την απήχηση που έχει στους καταναλωτές η ξενόφερτη "γιορτή των προσφορών" μπήκε και αυτή εδώ και δύο χρόνια στο παιχνίδι, διεκδικώντας με αυξημένες προσδοκίες ένα μερίδιο της "πίτας". Με δεδομένο ότι η φετινή "Μαύρη Παρασκευή" θα διεξαχθεί στις 29 του μήνα και καθώς οι ημέρες μετρούν αντίστροφα οι πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, ένδειξη πως ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι οξύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…

Να θυμίσουμε πως η εφαρμογή του θεσμού, παρά την εγγύτητα που έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως επιτυχημένη για το σύνολο της αγοράς με πολλά καταστήματα να καταγράφουν πέραν κάθε προσδοκίας αυξημένους τζίρους. Οπότε και φέτος είναι απίθανο να βρεθεί κάποιος έμπορος της Λάρισας που θα "σνομπάρει" την ημέρα και θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

 Το παράδοξο ωστόσο που συνέβη πέρυσι και που δεν αποκλείεται να συμβεί και φέτος είναι πως αν και ο θεσμός της «BlackFriday» στην Ελλάδα είναι νεότευκτος, καθώς μετρά μόνο τέσσερα χρόνια, η διάρκειά του από μία ημέρα, επεκτάθηκε σε μία εβδομάδα. Έγινε δηλαδή «Greek Black Week», αφού ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας και όλης της χώρας κατάφερε να την ξεχειλώσουν... Ηλίου φαεινότερο συνεπώς είναι πως από τη στιγμή που το καθεστώς των προσφορών είναι ελαστικό, η «BlackFriday» θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα...

Σε κάθε περίπτωση οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν "παρόντες" και σε "θέση μάχης" για να μην αφήσουν μεγάλες αλυσίδες, διεθνείς και εγχώριες να παίζουν μόνοι τους επικοινωνιακά παιχνίδια, που θέλοντας και μη, προβληματίζουν με τον περιορισμό του περιθωρίου κέρδους και την αύξηση του κόστους πωλήσεων... Παρενθετικά θυμίζουμε πως σύμφωνα με στοιχεία του Black-Friday.Global, οι Έλληνες ξόδεψαν 206 ευρώ κατά μέσο όρο την περσινή ημέρα ενώ σε σχέση με μία κανονική Παρασκευή ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 1.600%!

Πάντως λογικό είναι η μεγάλη μάχη να δοθεί στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών, όπου ο ανταγωνισμός, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι αδυσώπητος. Και αυτό γιατί όλες οι αλυσίδες έχουν από μέρες ειδικά banner στα online καταστήματά τους, όπου οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να επιλέξουν τις κατηγορίες προϊόντων που τους ενδιαφέρουν, ώστε να ενημερωθούν με ενημερωτικά δελτία για τις σχετικές προσφορές. Μ' αυτόν τον τρόπο η κάθε εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, φροντίζοντας αρκετές ημέρες πριν να έχει ενημερώσει τους πελάτες της και μάλιστα για τα προϊόντα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει ότι τους ενδιαφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι λογικό οι νέοι θα είναι αυτοί που θα δώσουν τον τόνο στον τζίρο της "Black Friday" μιας και τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα έχουν την τιμητική τους. Πάντως το ωράριο των καταστημάτων που θα συμμετέχουν στην "Black Friday" δεν μπορεί να επεκταθεί, ενδεχομένως μερικά μικρότερα καταστήματα να τηρήσουν το ωράριο των πολυκαταστημάτων και ίσως να μείνουν ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ συνεχώς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass