Παίζει τα "ρέστα" της στην "Black Friday"

OΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ "ΜΑΧΗ" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 15:46

Με την αγορά της Λάρισας να αποπνέει το άρωμα των Χριστουγέννων, προμηνύοντας την πιο ξεχωριστή για το λιανεμπόριο περίοδο, μικροί και μεγάλοι του τοπικού εμπορίου ετοιμάζονται να παίξουν σήμερα τα "ρέστα" τους… κινούμενοι στους ρυθμούς της Black Friday.

Αν και τα προεόρτια του συγκεκριμένου εκπτωτικού θεσμού ξεκίνησαν νωρίς, όλες οι επιχειρήσεις, από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του λιανικού εμπορίου μπαίνουν δυνατά και οργανωμένα σήμερα σε ένα ξέφρενο χορό προσφορών με έντονες ανταγωνιστικές διαθέσεις .
Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εμπόρων για την κατάκτηση μεριδίου στο πορτοφόλι των Λαρισαίων νοικοκυριών είναι μεγάλος, θα είναι απίθανο να βρεθεί κάποιος έμπορος που θα "σνομπάρει" την ευκαιρία αναθέρμανσης του τζίρους του. Άλλωστε από πρόπερσι συμμετέχει το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την πρώτη χρονιά συμμετείχαν κυρίως οι μεγάλες αλυσίδες και μόλις το 10% των εμπορικών καταστημάτων.  Την ίδια στιγμή οι αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας και ηλεκτρικών συσκευών που αποτελούν διαχρονικά τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες του θεσμού ανανεώνουν διαρκώς τα προϊόντα που διαθέτουν με έκπτωση, ενώ οι περισσότερες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις εκπτώσεις μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.  
Με δεδομένο ότι οι Λαρισαίοι καταναλωτές είναι εκπαιδευμένοι στο να κυνηγούν προσφορές και εκπτώσεις, η σημερινή ημέρα δημιουργεί στον εμπορικό κόσμο αυξημένες προσδοκίες κατανάλωσης.   
Οι Έλληνες καταναλωτές αναμένεται σύμφωνα με τις έρευνες και τις "κρατήσεις" ότι θα αγοράσουν τις ημέρες αυτές 3 έως 3,4 είδη ανά άτομο με εκτιμώμενη συνολική αξία 180 ευρώ. Οι άνδρες σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα, 202 ευρώ κατά μέσον όρο, και οι γυναίκες 157 ευρώ κατά μέσον όρο.
Η δημοφιλία της Black Friday, θεσμός που στην Ελλάδα μετράει λίγα χρόνια ζωής, από το 2016 και μετά, οφείλεται και στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος τα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), το 63% των καταναλωτών δηλώνει ότι κυνηγάει τις προσφορές, ενώ το 58% του κοινού περιμένει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για να πραγματοποιήσει αγορές. Μάλιστα, το 64% των καταναλωτών επιθυμεί οι περίοδοι των εκπτώσεων να διαρκούν περισσότερο μέσα στο έτος.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
 Ωστόσο η ΕΣΕΕ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος ενημερώνει τους εμπόρους και καταναλωτές επισημαίνοντας πως η προωθητική ενέργεια αφορά σε όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και τα προϊόντα που προσφέρονται, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή. Εφόσον αναγράφεται ποσοστό μείωσης, αυτό θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα, ενώ δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα. Τέλος χρειάζεται προσοχή τόσο στην αποτύπωση όσο και στην ουσία των μειώσεων, καθώς τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα και αχρείαστα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass