"Φωτιά" στην αγορά της Λάρισας έβαλε η "Black Friday"

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ - ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΥΠΟΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 18:08 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Νοε 2019 18:22
"Άσπρη μέρα" για την αγορά της Λάρισας η χθεσινή "Άσπρη μέρα" για την αγορά της Λάρισας η χθεσινή

 "Φωτιά" στην αγορά της Λάρισας έβαλε η "Black Friday" καθώς οι καταναλωτές τίμησαν δεόντως τον θεσμό αφήνοντας θετικό αντίκτυπο στην πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων.

Η αγορά, με σύμμαχο τον καιρό, θύμιζε ημέρες Πάσχα ενώ πολλά καταστήματα λειτούργησαν με διευρυμένο ωράριο προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ροή καταναλωτών που εμφανίστηκαν από νωρίς το πρωί, χωρίς ωστόσο να σχηματίζουν τις μεγάλες ουρές του πρόσφατου παρελθόντος, προκειμένου να προλάβουν τις προσφορές.

 Οι εμπορικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι και η κίνηση έως το βράδυ ενώ ζωηρή, πολλοί καταναλωτές είτε από περιέργεια είτε συνειδητά μπήκαν σε καταστήματα και "ψάχτηκαν" για προσφορές καθώς οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ήταν μεγάλες έστω και αν τα περισσότερα καταστήματα είχαν προχωρήσει σε εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πάντως με βάση την εμπειρία των τριών προηγούμενων χρονιών υιοθέτησης του θεσμού, ο εμπορικός κόσμος της περιοχής εμφανίστηκε περισσότερο "δοτικός" και οργανωμένος. Με συντονισμένες ενέργειες, με προσφορές που ξεπερνούσαν το 30% - 50% σε κάποια επιλεγμένα προϊόντα, διεθνείς και εγχώριες επιχειρήσεις δελέασαν, παρέσυραν και "αιχμαλώτισαν" τους καταναλωτές.

 Να σημειωθεί ότι πέρα από τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, σημαντικές εκπτώσεις προσέφεραν αλυσίδες επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, εταιρείες και καταστήματα καλλυντικών, αλυσίδες ρούχων και κάθε λογής λιανική επιχείρηση. Στο παιχνίδι εισήλθαν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ, έχοντας προετοιμάσει έξτρα προσφορές τόσο σε βασικά είδη όσο και σε προϊόντα οικιακού εξοπλισμού. Ρόλο και δη βασικό στο αγοραστικό κλίμα που δημιουργήθηκε χθες ήταν ότι το προμοτάρισμα των χαμηλών τιμών είχε ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας. Απλά κορυφώθηκε χθες και θα συνεχιστεί και σήμερα και τη Δευτέρα μιας και ακολουθεί η "Cyber Monday", με μεγάλες προσφορές και αυτή αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από βδομάδα οι επιχειρήσεις θα «κάνουν ταμείο» και στο τέλος του έτους θα φανεί κατά πόσο προστέθηκε τζίρος ή απλώς «χάθηκε», όπως φοβούνταν μερικοί, από την αγορά των Χριστουγέννων.

Θυμίζουμε πως ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής» ήρθε και στην Ελλάδα το 2016 και απ' ότι φαίνεται θα μείνει. Είναι η μέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών για τις ΗΠΑ από το 1952.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕΠΕ

Στο μεταξύ, σε στοχευμένους ελέγχους είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν καταγγελιών σε καταστήματα προχώρησε χθες το ΣΕΠΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται το κανονικό ωράριο εργασίας των υπαλλήλων και γενικά αν εφαρμόζεται ορθώς η εργατική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή “Black Friday”, το ΣΕΠΕ είχε πραγματοποιήσει 65 ελέγχους σε όλη τη χώρα και σε 21 επιχειρήσεις είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις κυρίως στα… ωράρια και είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass