Περιβαλλοντική ευαισθησία στην πράξη από τα My Market

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 13:42 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Δεκ 2019 13:50

Την ώρα που η προστασία του περιβάλλοντος μπαίνει ολοένα και συχνότερα στην επικαιρότητα,

μία σειρά μεγάλων και μικρότερων εταιρειών έχουν επενδύσει στρατηγικά εδώ και χρόνια στις Αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των My Market και της METRO, της πρώτης εταιρείας του κλάδου που πιστοποιήθηκε μάλιστα με ISO 50001.

Η METRO έχει επενδύσει στην τεχνολογική της αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα της λειτουργίας εσωτερικού R&D τμήματος που μελέτησε και ολοκλήρωσε αλλαγές των φωτιστικών συστημάτων προκειμένου να πετύχουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Αντίστοιχες αναβαθμίσεις έχουν προχωρήσει με επιτυχία σε πολλαπλούς τομείς όπως π.χ. στα ψυκτικά συστήματα.

Συνολικά, τα αποτελέσματα των ενεργειακών παρεμβάσεων της εταιρείας είναι εντυπωσιακό. Την τελευταία τριετία, η εταιρεία εξοικονόμησε ενέργεια που αγγίζει το  20% της κατανάλωσής της. Η εξοικονόμηση αυτή αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του συνόλου των κατοικιών μίας πόλης όπως το Λουτράκι.

 

Αν μάλιστα παρατηρήσει κάποιος το σύνολο των λειτουργικών δραστηριοτήτων των My Market αντιλαμβάνεται ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία δεν έρχεται μόνη της. Η αλυσίδα υποστηρίζει και εκφράζει στην πράξη ένα μοντέλο υγιεινού τρόπου ζωής, με εστίαση στη σωστή διατροφή. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα και με πρακτικό τρόπο. Από το να παρακολουθήσει μία διαφήμιση της εταιρείας μέχρι να δει τα προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας που ακολουθεί είτε πανελλαδικά είτε σε τοπικό επίπεδο στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1