"Λουκέτο" στην Eurobank της Γιάννουλης

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 22:10

Στα έξι υποκαταστήματα, της Ελασσόνας, των Φαρσάλων και των τεσσάρων της Λάρισας,  της Ηρ. Πολυτεχνείου δηλαδή, της Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη Πλατεία, της Νεάπολης και του κεντρικού επί της Μ. Αλεξάνδρου,  θα εξυπηρετεί από τον ερχόμενο μήνα η EUROBANK καθώς η διοίκησή της αποφάσισε να αναστείλει από τις 7 Φεβρουαρίου τις εργασίες στο κατάστημα της Γιάννουλης.

Λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό το κλείσιμο του καταστήματος  της ALPHA BAΝK επί της Κύπρου και Φιλελλήνων, το οποίο από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα ενσωματωθεί με το κεντρικό κατάστημά της, επί της Παπαναστασίου, ακόμη μια συστημική τράπεζα συρρικνώνει με διαδικασίες «fast track» το δικτυό της βάζοντας "λουκέτο" σε κατάστημά της.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ενταγμένη στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου της με στόχο τη δραστική μείωση των λειτουργικών της εξόδων και την ενίσχυση της οργανικής τους κερδοφορίας της, κλείνει το κατάστημα της Γιάννουλης πυροδοτώντας την αναστάτωση στην κοινωνία μιας ευρύτερης περιοχής (Εργατικές Κατοικίες, Φαλάνη, Αμπελώνα, Τύρναβος κα), που θα υποχρεωθεί για τις συναλλαγές του να επισκέπτεται το κεντρικό της κατάστημα στη Λάρισα μιας και εκεί θα μεταφερθούν οι εργασίες και το πελατολόγιο της. Θυμός και αγανάκτηση ήταν τα πρώτα συναισθήματα κάποιων συνταξιούχων που εξέφραζαν την ανησυχία τους στην "Ε" ζητώντας την επανεξέταση του σχεδιασμού. Χάνοντας τη φυσική πρόσβαση στην τράπεζα και όντας μεγάλης ηλικίας άνθρωποι  δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα τραπεζικής. Η καθημερινότητά τους πρέπει να αλλάξει και πόσο μάλλον τώρα που τα πλησιέστερα τραπεζικά καταστήματα θα βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.  

  Σύμφωνα πάντως με τραπεζικές πηγές "δεν είναι σκόπιμο να ψάχνουμε αίτια και αφορμές για τα αλλεπάλληλα "λουκέτα” σε τραπεζικά καταστήματα όταν πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσής τους. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών περιλαμβάνουν το κλείσιμο στο 1/3 των καταστημάτων των τραπεζών, μείωση του προσωπικού κατά το 1/5 και επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. H όλη διαδικασία εξελίσσεται υπό τις οδηγίες, αλλά και τη συνεχή επιτήρηση της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, η οποία μέσω του εποπτικού μηχανισμού έχει ζητήσει από τους συστημικούς ομίλους την κατάρτιση νέων επιχειρησιακών πλάνων, προσαρμοσμένων στα τρέχοντα μακροοικονομικά δεδομένα, με σημαντική μείωση των δαπανών λειτουργίας.

Από τα σημερινά 1.832 καταστήματα που έχουν όλες μαζί οι τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, θα περιοριστούν στα 1.200 περίπου μέχρι το 2021, με ίσο περίπου αριθμό καταστημάτων για όλες τις τράπεζες. Παράλληλα, το προσωπικό θα μειωθεί το ίδιο διάστημα, κατά 7.000 άτομα περίπου, σε σύνολο 38.000 εργαζομένων περίπου σήμερα, αφού παρά τα λουκέτα σε εκατοντάδες καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά και τα πετυχημένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τελευταίων χρόνων, οι αριθμοί εξακολουθούν να μην βγαίνουν". 

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Γιάννουλης, που είχε ξεκινήσει την λειτουργία του εδώ και 14 χρόνια περίπου, θα απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα.  Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα "τρέξει" το 2020 στη Eurobank θα αφορά στην αποχώρηση 400 εργαζομένων, πέραν των 500 που μεταφέρονται στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ          

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass