Τροπολογία για μη δηλωθέντα αναδρομικά

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2020 21:50

Με έκπτωση στις προσαυξήσεις κατά 80% και διαγραφές των προστίμων κλείνει η κυβέρνηση το θέμα που προέκυψε με τα αναδρομικά για τους 71.000 συνταξιούχους που «ξέχασαν» να τα δηλώσουν.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και με την παρέμβαση αυτή επιλύεται το ζήτημα με τα αναδρομικά που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η εφορία. Σε όσους η κυβέρνηση επέβαλε από λάθος φόρο, ενώ είχαν πληρώσει κανονικά τον φόρο που προέκυψε για τα αναδρομικά, αυτός θα διαγραφεί από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Ηδη κατατέθηκε η πρώτη τροπολογία η οποία ορίζει ότι «οφειλές από πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που εκδόθηκαν μέχρι 31.12.2019, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση, για αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013, καθίστανται ληξιπρόθεσμες στις 29.5.2020».
Με τη δεύτερη τροπολογία που θα κατατεθεί προσεχώς προβλέπονται τα εξής:
1. Δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων από τους συνταξιούχους για τη δήλωση των αναδρομικών στο έτος που ανάγονται. Ετσι θα καταστεί εφικτό τα ποσά να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα της κάθε χρονιάς και όχι να προστεθούν στο σύνολό τους σε μια χρονιά, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του φόρου.
2. Διαγραφή των ποσών φόρου που λανθασμένα βεβαιώθηκαν στους συνταξιούχους από τις ΔΟΥ. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 συνταξιούχοι οι οποίοι ενώ είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και πλήρωσαν φόρο για τα αναδρομικά που είχαν λάβει το 2013, πήραν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου τα εκκαθαριστικά με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν ξανά και μάλιστα φουσκωμένο φόρο για τα ποσά των συντάξεων που είχαν λάβει με καθυστέρηση 2 ή 3 ετών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι φορολογούμενοι με μια αίτησή τους στην εφορία θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα και να διαγράψουν τον φόρο που τους βεβαιώθηκε.
3. Μείωση των προσαυξήσεων στο 20% ή διαφορετικά έκπτωση στις προσαυξήσεις κατά 80%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας
AMERIKANIKH GEORGIKH SXOLH
PERROTIS COLLEGE

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1