«Φουλάρουν» οι Λαρισαίοι…

ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΤΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 20:20
Η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών ν. Λάρισας Ελλη Παπαδοπούλου Η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών ν. Λάρισας Ελλη Παπαδοπούλου

 «Φούλαραν» δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με βενζίνη οι Λαρισαίοι τις τελευταίες μέρες, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών στα καύσιμα.

«Η μείωση άγγιξε το 30% με 35%» δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών ν. Λάρισας κ. Έλλη Παπαδοπούλου και σημειώνει ότι «ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης, με 0,80 μέχρι 0,85 το λίτρο, έχει να εμφανιστεί τέτοια τιμή στην αγορά εδώ και τέσσερα χρόνια».

Η κ. Παπαδοπούλου υποστηρίζει ότι παρουσιάστηκε «μια αναπάντεχα, για τέτοια εποχή, μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών να γεμίσουν τις δεξαμενές τους», την οποία αποδίδει μεν στη μείωση της τιμής του, αλλά σε συνάρτηση με τη διάρκεια των κακών καιρικών συνθηκών και το γεγονός «ότι λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, ο κόσμος μένει πια περισσότερες ώρες στο σπίτι και αναγκαστικά «καίει» περισσότερες ώρες το καλοριφέρ».

Συγκεκριμένα, για να δείξει το μέγεθος της ζήτησης που παρουσιάστηκε στην πόλη, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι «υπάρχουν πελάτες που συνήθως γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου στα σπίτια τους, την άνοιξη, προκειμένου να έχουν καύσιμο στα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Προμηθεύονταν συνήθως από 200 μέχρι 300 λίτρα, αλλά αυτήν τη φορά ζήτησαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Αυτή η κατηγορία πελατών, λόγω της μειωμένης τιμής πετρελαίου, αυξήθηκε κατακόρυφα και μάλιστα για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, πάνω από 500 μέχρι και 1.000 λίτρα».

Όσον αφορά στην πληρωμή της αγοράς του πετρελαίου, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι το 90% των πελατών πληρώνει με ηλεκτρονική κατάθεση χρημάτων μέσω τραπέζης και με πιστωτική κάρτα μέσω των POS των προμηθευτών.

«Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που δίνουν μετρητά στο χέρι, καθώς φοβούνται τη μετάδοση του κορονοϊού» τονίζει η πρόεδρος.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο αυξήθηκαν ραγδαία αυτή την εποχή και οι πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, από πελάτες που βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους, οι οποίοι αντίστοιχα, αυτές τις ημέρες «φούλαραν» τα ρεζερβουάρ, λόγω της μειωμένης τιμής της βενζίνης, ακόμη και αν δεν θα κάνουν μακρινά ταξίδια!

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

GARMPH
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1