Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας οι αυτοαπασχολούμενοι

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 8:10
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία των Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων  και Εμπόρων Λάρισας στην είσοδο του Δημαρχείου Από τη χθεσινή διαμαρτυρία των Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Λάρισας στην είσοδο του Δημαρχείου

Hχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κυβερνητικά μέτρα οικονομικής στήριξης που δημιουργούν αδιέξοδα έστειλαν χθες με νέα τους παρέμβαση μέλη των Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων και της Αγωνιστικής Συνεργασίας των Εμπόρων Λάρισας.

Κρατώντας πανό μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας, άνοιξαν νέα σελίδα αγώνα διαδηλώνοντας  την ανάγκη στήριξης του κλάδου. « Καμιά αναμονή, τονίζεται σε σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν στη δημοτική αρχή.  Οι αντοχές της οικονομίας τους, της ελεύθερης αγοράς, δε χωρούν τις δικές μας ανάγκες. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας για πραγματικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας.  Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πορεύεται με δύο μέτρα και σταθμά. Τα «οριζόντια» μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που θεσμοθέτησε, προσφέρουν ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες ελάχιστα όμως βοηθούν τους αυτοαπασχολούμενους».   Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:  Μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, φορολογικές ελαφρύνσεις, αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ, αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, και χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν.

Τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων ζητούν οι έμποροι
ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Στο πλαίσιο της χθεσινής παρέμβασης των αυτοαπασχολούμενων το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθούν από τον Δήμο Λαρισαίων τα εξής:
* Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση π.χ.  για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
• Να μην γίνουν διακοπές συνδέσεων της ΔΕΥΑΛ στις επιχειρήσεις που οφείλουν, να μην υπάρξουν τόκοι στις οφειλές της ΔΕΥΑΛ και παράλληλα να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ στο 50 %.
Τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ που δεν θα δοθεί μείωση να δοθεί παράταση πληρωμών ή ίσως η δυνατότητα πληρωμής με δόσεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass