Το ΣτΕ επιστρέφει ελάχιστα στους συνταξιούχους

ΕΝΔΙΣΥ: ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2016 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1.1.2019

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 8:00

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δηλώνει δυσαρεστημένο για την «Σολομώντεια λύση» που δίνει η απόφαση του ΣτΕ, αφού επιστρέφει στους συνταξιούχους ελάχιστα, σε σχέση με τα 80 δισ. ευρώ που ήταν το σύνολο των περικοπών. Το ΕΝΔΙΣΥ ήταν και

παραμένει στο πλευρό των συνταξιούχων για συνέχιση του αγώνα με σκοπό την αποκατάσταση του δικαίου και την επιστροφή όλων των περικοπών. Στην ανακοίνωσή του, το ΕΝΔΙΣΥ τονίζει ότι:
Η απόφαση του ΣτΕ (1439/20) για τα αναδρομικά των συνταξιούχων έχει τα εξής σκέλη:
* Όλοι εκείνοι που έχουν καταθέσει αγωγές έως το 2015 πρόκειται να λάβουν αναδρομικά ποσά από το 2013 έως το Μάιο του 2016.
* Όσοι έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια μετά τον Ιούνιο του 2015, θα λάβουν ποσά μόνο για το εντεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ δεν δίνονται αναδρομικά ποσά για την περίοδο μετά τον Μάιο του 2016.
Παραμένει νομικά ανοιχτό το θέμα άσκησης αγωγών από τους συνταξιούχους για το εντεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 για όσους δεν έχουν ακόμα καταθέσει. Αποτελεί άξιο απορίας γιατί το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει «στο απυρόβλητο» την χρονική περίοδο από τον Μάιο του 2016 μέχρι την 1.1.2019, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η σχετική διάταξη του ν. Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη δημιουργία της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς»
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας αφορά το σύνολο των περικοπών, που πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων. Άρα, διεκδικούμε ποσά που περικόπηκαν έως τέλη του 2018 από τους συγκεκριμένους νόμους του 2012. Η απόφαση του ΣτΕ αφήνει πολλά νομικά ζητήματα ανοιχτά και το ΕΝΔΙΣΥ στηρίζει την άποψη για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δικαίωση των συνταξιούχων.
Κύριοι της Κυβέρνησης, ζητάμε να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα πριν τις μνημονιακές περικοπές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass