Κοινή πρόταση για οικειοθελή μείωση ενοικίων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΜΙΔΑ - ΕΣΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 9:08

Δεύτερη κοινή επιστολή για τις οικειοθελείς μειώσεις μισθωμάτων έως 31.12.2020 απέστειλαν χθες προς τον υπουργό Οικονομικών και κοινοποίησαν σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία

Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, οι πρόεδροι των δύο φορέων, Σταύρος Καφούνης και Στράτος Παραδιάς αντίστοιχα, επαναφέρουν την ανάγκη θεσμοθέτησης της φορολογικής επιστροφής του 30% για όλες τις οικειοθελείς μειώσεις επαγγελματικών μισθωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν πως θα διευκολυνθεί η συναίνεση, ώστε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να προχωρήσουν από κοινού σε διαπραγματεύσεις για την αναπροσαρμογή των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση για να διασωθούν υφιστάμενες μισθώσεις, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά, η δεύτερη αυτή επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στις προχθεσινές σας δηλώσεις για το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών μισθώσεων, παρατηρήσατε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικές συμφωνίες όπως είναι τα μισθώματα ακινήτων. Στη συνέχεια καλέσατε τους συλλογικούς φορείς ιδιοκτητών και ενοικιαστών να προχωρήσουν από κοινού σε διαπραγματεύσεις για την αναπροσαρμογή των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση που αφήνει ο κορωνοϊός.
Όμως η καλοπροαίρετη αυτή έκκλησή σας για συμφωνία μεταξύ των οργανώσεών μας σε κάποιο ποσοστό προσωρινής μείωσης των μισθωμάτων, ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν πρακτικά η αποτελεσματικότητά της, θα επέσυρε σε βάρος των οργανώσεών μας τις σοβαρότατες συνέπειες της παράβασης της νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού, αφού θα αποτελούσε σαφέστατη παρότρυνση για «εναρμονισμένη πρακτική».
Η κοινή πρόταση που σας καταθέσαμε με την από 14.07.2020 επιστολή μας, αφορά οικειοθελείς μειώσεις στα ενοίκια με κίνητρο τη μείωση των φόρων για τους ιδιοκτήτες, μέσα στα ίδια πλαίσια που η κυβέρνησή σας θεώρησε δίκαια και επέβαλε αναγκαστικά. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να νομοθετήσετε ότι όσοι ιδιοκτήτες κρίνουν οι ίδιοι και αποδέχονται οικειοθελώς να συνεχιστεί προσωρινά η μείωση ενοικίου, σε ποσοστό έως 40%, και μέχρι την 31.12.2020 (μετά να ισχύσει το πλήρες μίσθωμα), να έχουν ως κίνητρο την ίδια ελάφρυνση της επιστροφής του 30% της απώλειας ενοικίων, που το κράτος έδωσε σε εκείνους που τους μείωσε αναγκαστικά τα μισθώματά τους.
Συνεπώς κύριε Υπουργέ, υιοθετήστε άμεσα την κοινή πρότασή μας, νομοθετώντας την φορολογική επιστροφή του 30% για όλες τις οικειοθελείς μειώσεις επαγγελματικών μισθωμάτων όπως παραπάνω αναφέρουμε. Έτσι θα διευκολύνετε τη συναίνεση εκεί ακριβώς που είναι αναγκαία για να διασωθούν υφιστάμενες μισθώσεις, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα και θα προστατεύσετε τελικά τα φορολογικά έσοδα του Κράτους, αλλά και την κτηματαγορά από ένα ακόμη καταστροφικό "πισωγύρισμα"!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass