Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Αφανίζονται οικονομικά οι επιχειρηματίες στον κλάδο υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 8:45

«Την οικονομική ανασφάλεια των επαγγελματιών και την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων επιφέρουν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας».


Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, επισημαίνοντας τα εξής:
«H πρόσφατη αιφνίδια απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου να επιβάλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Λάρισας έχει επιτείνει την οικονομική ανασφάλεια των επαγγελματιών και έχει απορυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις. Η αναγκαιότητα ή μη του επιβαλλόμενου μέτρου γεννά ερωτηματικά κυρίως ως προς το εύρος της ισχύος σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας και όχι τον περιορισμό της σε μία συγκεκριμένη αλλά και της αποτελεσματικότητάς του, καθώς ήδη παρατηρούνται συμπεριφορές ανεξέλεγκτης συνάθροισης συμπολιτών μας.
Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες του Νομού μας ήταν πιστή, ωστόσο δείχνει αυτοί να επωμίζονται το κόστος παραλείψεων και λανθασμένων εκτιμήσεων και χειρισμών. Μάλιστα, η επιβολή του μέτρου δεν συνοδεύτηκε από άμεσα οριζόντια μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον πληττόμενο κλάδο, τουναντίον καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ασύμμετρες καταστάσεις, που οδηγούν στον οικονομικό τους αφανισμό.
Προς τούτο, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν και να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση, όπως τούτη διαμορφώνεται σε επίπεδο της Π.Ε. Λάρισας και να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες. Τον βηματισμό διεκδίκησης τον χαράσσουν τα έννομα συμφέροντα των μελών μας».